Soacra primarului din Baia Mare a încercat să dea mită unei judecătoare (UPDATE)
Procurorii DNA i-au reţinut pe cei doi pentru că ar fi încercat să dea o sumă de bani rudei unui judecător astfel încât acesta să pronunţe o soluţie favorabilă într-un dosar de corupţie care îl vizează pe edilul din Baia Mare.
Articol editat de Andrada Ștefănescu, 9 noiembrie 2023, 00:20 / actualizat: 10 noiembrie 2023, 10:06
Potrivit soluţiei publicată pe portalul instanţei, cei doi soţi au drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare.
Tribunalul Mureş a respins cererea inculpaţilor de luare a măsurii controlului judiciar sau a arestului la domiciliu.
………………………………………………………………………………………………..
UPDATE, 9 noiembrie, ora 13:00
Direcţia Naţională Anticorupţie l-a reţinut pentru 24 de ore şi pe socrul lui Cătălin Cherecheş, pentru complicitate, în dosarul în care soacra edilului băimărean este anchetată pentru dare de mită.
Ea a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA când încerca să dea 50.000 de euro mamei unei judecătoare din completul care soluţionează dosarul în care Cherecheş este acuzat de corupţie. Suma reprezenta o parte din mita promisă pentru o sentinţă mai blândă în dosarul în care primarul este acuzat că ar fi primit 30.000 de lei mită, şi în care a fost condamnat, iniţial, la cinci ani de închisoare.
Astăzi, cei doi vor fi prezentaţi Tribunalului Mureş, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Curtea de Apel Cluj se va pronunţa definitiv în dosarul lui Cherecheş în 24 noiembrie.
………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Soacra primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost prinsă în flagrant miercuri după-amiază, 8 noiembrie, la Cluj, în timp ce intermedia o mită pentru una dintre judecătoarele din completul care urma să pronunțe sentința definitivă în dosarul de corupție al ginerelui său.
Potrivit unor surse judiciare, procurorii anticorupție au găsit asupra femeii 50.000 de euro, reprezentând jumătate din suma totală care ar fi urmat să fie dată magistratei. Cătălin Cherecheș a fost trimis în judecată de DNA în 2016, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită. El a fost condamnat anul trecut de Tribunalul Cluj, la cinci ani de închisoare și interzicerea pe o durată de patru ani a dreptului de a fi ales și de a ocupa o funcție publică, sentință care nu era definitivă, potrivit redactorului RRA – Diana Surdu.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.