Multe persoane obişnuiesc să depoziteze toate alimentele în frigider, astfel încât acestea să poată fi păstrate cât mai mult, fără să se altereze.
Articol editat de cristina.rusu,
16 noiembrie 2023, 12:00
Multe persoane obişnuiesc să depoziteze toate alimentele în frigider, astfel încât acestea să poată fi păstrate cât mai mult, fără să se altereze.
Acest lucru este recomandat pentru unele produse. Cu toate acestea, există anumite alimente pe care nu ar trebui să le depozităm în frigider.
Iată care sunt acestea:
Cartofii – trebuie păstraţi într-un loc uscat şi răcoros, dar nu la rece. De asemenea, nu trebuie depozitaţi în pungi de plastic.
Roşiile – se recomandă menţinerea acestor legume la temperatura camerei.
Ceapa – are nevoie de mai mult aer în jurul său, astfel încât să nu se altereze repede. Cel mai bine este să fie păstrată într-un loc întunecat şi uscat, dar în niciun caz la frigider.
Usturoi – depozitarea usturoiului în frigider poate accelera de fapt alterarea acestuia. Se recomandă păstrarea într-o pungă de hârtie sau cutie de carton, într-un loc întunecat şi uscat.
Avocado – în frigider, se va coace mai lent şi nu îşi vor păstra aroma şi textura bogată. Se menţin mult mai bine la temperatura camerei, într-un bol.
Piersicile – sucul lor se va pierde, dacă sunt păstrate la rece mult timp. Dacă dorim să le depozităm pe termen lung, este mai bine să le punem direct la congelator.
Mierea este unul dintre alimentele care nu are termen de expirare, dacă este depozitată corespunzător. În frigider, se cristalizează şi îşi pierde o serie de aminoacizi şi vitamine naturale. (www.zdrave.to)
RADOR RADIO ROMÂNIA
Foto: Pexels
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.