Dependența de ecrane afectează din ce în ce mai mulți copii
Dependența de ecrane este o problemă care afectează din ce în ce mai mulți copii.
Articol editat de Andreea Leonid, 17 noiembrie 2023, 11:10
Articol editat de Andreea Leonid, 17 noiembrie 2023, 11:10
Acesta este motivul pentru care comunitatea ”Parenting 2.0” a demarat campania de conștientizare ”Copiii și ecranele. Cum să creștem copii echilibrați și sănătoși în era tehnologiei”.
Fondatoarea comunității, Ana Bâtcă, invitată la Radio Cluj, spune că este foarte important ca părinții să impună limite în utilizarea ecranelor de la o vârstă fragedă a copiilor:
Ecranele au efecte foarte dăunătoare pentru copiii mici, de până într-un an și jumătate, 2-3 ani, atunci când se formează noi căi neuronale, se formează limbajul, se formează motricitatea. Majoritatea părinților nu știu aceste informații și acesta este motivul pentru care am inițiat această campanie de conștientizare. Copilul care este lăsat foarte mult la ecran, într-o zi vine părintele și spune gata, îți iau telefonul, normal că face crize. Însă dacă este un obicei implementat, copilul este obișnuit. Rețeta este să avem obicei format de la bun început, adică ideal fără ecrane, până la un an și jumătate, 2 ani, dacă se poate, după aceea cu maxim 15min-30min/zi după aceea, de-abia de la 6 ani încolo, câte o oră pe zi. Dacă se poate și mai puțin, cu atât mai bine.
În cadrul acestei campanii, care se desfășoară pe pagina de Facebook ”Parenting 2.0” și pe grupul de Facebook ”Copiii și ecranele”, diverși specialiști vor susține webinarii gratuite pentru părinți.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.