Prima pagină » Diverse » Fructe cu coajă lemnoasă care trebuie incluse în meniul săptămânal
Fructe cu coajă lemnoasă care trebuie incluse în meniul săptămânal
Foto: cfinsbury/ Pixabay
Fructele cu coajă lemnoasă pot reprezenta atât o gustare delicioasă şi bogată în proteine, cât şi un adaos minunat la multe feluri principale, salate şi deserturi, fiind o sursă excelentă de proteine pe bază de plante, în special pentru persoanele care mănâncă puţin sau deloc produse de origine animală.
Articol editat de cristina.rusu,
14 ianuarie 2024, 12:00 / actualizat: 14 ianuarie 2024, 15:08
Fructele cu coajă lemnoasă pot reprezenta atât o gustare delicioasă şi bogată în proteine, cât şi un adaos minunat la multe feluri principale, salate şi deserturi, fiind o sursă excelentă de proteine pe bază de plante, în special pentru persoanele care mănâncă puţin sau deloc produse de origine animală.
Proteina este necesară pentru construirea oaselor, muşchilor şi pielii şi, în acelaşi timp, asigură senzaţia de saţietate şi ne oferă energie pentru mai mult timp.
Migdalele conţin 7 grame de proteine la 1/4 cană (35 grame). Pe lângă faptul că sunt bogate în proteine, au mulţi antioxidanţi care protejează celulele de deteriorare.
Nucile au 4,5 grame de proteine la 1/4 cană (29 grame). Reprezintă o sursă bogată de proteine şi grăsimi sănătoase pentru inimă. Conţin mai mulţi acizi graşi omega-3 sub formă de acid alfa-linolenic decât orice alt tip de nucă.
Fisticul are un conţinut de 6 grame de proteine la 1/4 de cană (30 de grame), această cantitate oferind la fel de multe proteine precum un ou. Conţine cea mai mare proporţie de aminoacizi esenţiali dintre toate fructele de acest tip.
Caju – este bogat în proteine şi vitaminele A, B2 şi B1. 1/4 de cană de caju asigură aproximativ 80% din aportul zilnic recomandat de cupru.
Nucile pecan conţin 4,5 grame de proteine la 1/4 de cană (34 de grame). Sunt apreciate pentru aroma lor blândă, dulce şi textura untoasă, care se datorează conţinutului lor ridicat de grăsimi.
Nucile braziliene au 4,75 grame de proteine la 1/4 de cană (33 de grame). Pe lângă proteine, oferă grăsimi sănătoase, fibre şi multe oligoelemente.
Arahidele – 9,5 grame de proteine la 1/4 cană (37 de grame). Au cel mai mare conţinut de proteine dintre toate fructele cu coajă lemnoasă consumate în mod obişnuit şi sunt, de asemenea, una dintre cele mai bune surse de biotină.
Alunele – proteine: 5 grame la 1/4 cană (34 de grame). Alunele ajută la reducerea colesterolului rău şi la creşterea colesterolului bun, ceea ce reduce riscul de boli de inimă. (www.focus-news.net)