Concurs: Care va fi înghețata Olimpiadei de iarnă 2026?
Gusturi îndrăzneţe şi tehnici inovative au fost folosite la cel mai cunoscut târg din industria îngheţatei, organizat în Italia.
Articol editat de cristina.rusu, 21 ianuarie 2024, 09:35
Articol editat de cristina.rusu, 21 ianuarie 2024, 09:35
Peste 8.000 de gelatieri și antreprenori în domeniu au venit să afle rețete noi pentru cel mai iubit desert din lume. Nu au lipsit concursurile şi demonstraţiile, iar printre cei prezenţi la Longarone s-au numărat şi români.
La Longarone, o localitate din regiunea Veneto, cei mai renumiţi gelatieri din lume au prezentat ultimele noutăţi în domeniu. Printre participanţi s-a numărat şi o româncă stabilită în Italia, care la 45 de ani a decis să devină gelatier. Acum este consultant pentru mai multe gelaterii din lume.
Ea a dezvăluit care a fost cea mai ciudată îngheţată pe care a preparat-o:
Elena Ştefania Alecu, gelatier: Cu brânză gorgonzola şi piper sălbatic de Madagascar. Era nu bună, foarte bună! Şi făcută cu azot lichid.
La târg a avut loc și concursul pentru îngheţata dedicată Olimpiadei de iarnă 2026, de la Milano-Cortina. Câştigătoarea din acest an este o tânără de 26 de ani, din Padova, care a îmbinat 3 gusturi.
Vanessa Piantari, câştigătoarea concursului „Gelato per le Olimpiadi”: Primul este crema de brânză ricotta, al doilea este grappa din pin de munte şi apoi o miere de castan. Mierea la final, pentru că spală, între ghilimele, gura şi lasă un gust proaspăt.
Înghețata artizanală are și o zi Europeană, sărbătorită pe 24 martie, singura zi pe care Parlamentul European o dedică unui aliment. Italienii vor să coopteze mai multe ţări în proiect, printre care şi România.
TVR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.