Trucuri pentru accelerarea metabolismului
Metabolismul este un proces complex de transformare a alimentelor în energie.
Articol editat de cristina.rusu, 22 ianuarie 2024, 12:00
Articol editat de cristina.rusu, 22 ianuarie 2024, 12:00
Există o serie de alimente care îl pot activa, ajutând la menţinerea sănătăţii. Cele mai neaşteptate dintre acestea au fost indicate de experţi americani în nutriţie, relatează portalul „She Finds”.
Brânza tofu, un produs vegetal pe bază de soia, se dovedeşte a fi un stimulent eficient al metabolismului.
Tofu este o proteină uşoară, plină de nutrienţi, fiind perfectă pentru persoanele care îşi controlează greutatea, susţine nutriţionistul Lisa Richards.
Proteina din brânza de soia necesită mai multă energie pentru a fi digerată, ceea ce va creşte temporar rata metabolică.
La rândul său, dr. Bonnie Benshoof a lăudat legumele cu frunze verzi, în special spanacul şi varza kale. Potrivit acestuia, verdeţurile sunt pline de nutrienţi care facilitează pierderea în greutate, stimulează metabolismul şi menţin stabile nivelurile de zahăr din sânge.
Alimentele bogate în proteine vor ajuta, de asemenea, la accelerarea procesului de transformare a alimentelor în energie.
Proteinele necesită mai multă energie pentru digerare, ceea ce creşte efectul termic al alimentelor. Consumul de proteine nu numai că susţine metabolismul, dar ajută şi la menţinerea şi chiar la creşterea masei musculare, a explicat un alt expert în nutriţie.
Un alt produs important este scorţişoara. Deşi nu stimulează în mod direct metabolismul, poate avea un efect pozitiv asupra nivelului de zahăr din sânge.
Scorţişoara susţine metabolismul, în special la cei cu factori de risc metabolic, explică dr.Benshoof.
În cele din urmă, al cincilea produs care accelerează metabolismul este turmericul şi componenta sa activă, curcumina. Toate studiile recente indică proprietăţile antiinflamatorii şi antioxidante ale curcuminei, care pot influenţa procesele metabolice.
Efectele termogenice ale condimentelor precum turmericul stimulează producţia de căldură, activând arderea caloriilor, a punctat dr.Nancy Lin.
În acelaşi timp, nutriţionistul Monica Helena San Miguel a remarcat că proprietăţile antioxidante ale turmericului pot reduce rezistenţa la insulină, nivelul zahărului din sânge şi alte tulburări metabolice asociate cu obezitatea. (www.dariknews.bg)
RADOR RADIO ROMÂNIA
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.