55% din copiii României au bagajele făcute; Bunătatea triplează productivitatea la job
Doi din zece tineri cu vârsta de peste 16 ani nu urmează nicio formă de învățământ. În plus, mii de minore devin anual mame în România și doar 20% dintre cazurile de abuz sexual cu victime minore ajung pe masa unui judecător. Aceste date arată că problemele sunt grave și necesită atenție sporită din partea autorităților. Organizația Salvați Copiii solicită Guvernului României să adopte un plan de măsuri imediate pentru a îmbunătăți situația. Printre recomandări se numără: consolidarea serviciilor de asistență socială, dezvoltarea serviciilor de educație timpurie, creșterea investițiilor economice în comunitățile rurale și extinderea programului național „Masă sănătoasă în școli”.
Articol editat de cristina.rusu, 31 ianuarie 2024, 06:00 / actualizat: 23 martie 2024, 13:25
Bunătatea la locul de muncă poate avea un impact remarcabil asupra productivității și a loialității echipelor. Studii recente dezvăluie că actele de bunătate într-un cadru profesional atrag după sine o creștere de 278% a generozității angajaților, sporind totodată energia acestora, satisfacția și angajamentul față de organizație cu cel puțin o treime.
Mai mult decât atât, bunătatea nu îmbunătățește doar moralul oamenilor; ea are beneficii tangibile asupra sănătății și reduce stresul – o preocupare majoră în mediile de lucru moderne. Prin promovarea unei culturi a empatiei, recunoștinței și recunoașterii, organizațiile și mai ales liderii îmbunătățesc bunăstarea mintală și fizică a angajaților, urmându-și totodată propriul interes – acela de a crește productivitatea și angajamentul, per total.
Știai că 30 de minute de sport pe zi îți pot salva viața? Statul prelungit pe scaun la locul de muncă vine la pachet cu un risc crescut de deces. Mai precis, cei care lucrează doar la birou au un risc de deces crescut cu 16% și cu 34% de din cauze cardiovasculare, comparativ cu angajații ale căror joburi presupun și ceva mișcare.
Cercetătorii oferă și o veste bună: între 15 și 30 de minute de exerciții fizice zilnice pot compensa pentru munca sedentară și contracara riscurile asociate.
Atât pentru zi, eu sunt Ioana Szabo și îți mulțumesc că urmărești Hacking Work la radio, dar și online. Caută edițiile noastre complete de newsletter, podcastul și articolele de blog, ca să mergi la serviciu, nu la scârbiciu. Să ne reauzim sănătoși, voioși și mintoși și data viitoare.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.