Proprietăţile miraculoase ale cuişoarelor
Cuişoarele sunt un condiment care se găseşte atât sub formă de muguri, cât şi sub formă de pulbere.
Articol editat de cristina.rusu, 7 februarie 2024, 12:01
Articol editat de cristina.rusu, 7 februarie 2024, 12:01
Timp de secole, a fost un remediu natural pentru multe boli. Cuişoarele sunt un condiment indispensabil în bucătăria anatoliană – dau gust şi aromă picantă şerbeturilor şi deserturilor, însă beneficiile sale sunt mult mai mari.
Doar doi muguri de cuişoare pe zi pot face minuni pentru sănătate.
Acest condiment este bogat în antioxidanţi, vitamine şi minerale şi rezolvă multe probleme de sănătate.
În unele locuri, există tradiţia ca la ieşirea din restaurant, să fie oferite cuişoare. Când sunt mestecate, elimină mirosul din gură, datorită aromei lor puternice. Condimentul ajută şi la atenuarea durerilor de gât şi ameliorează simptomele răcelii. Mestecând doar două cuişoare pe zi, bolile respiratorii se vindecă.
Condimentul are proprietăţi antiseptice şi reduce rapid inflamaţia şi iritaţia la nivelul gâtului.
Fiind un calmant natural al durerii, cuişoarele pot atenua durerea de dinţi. Aplicate timp de câteva minute pe dintele bolnav, durerea se va ameliora treptat.
Cuişoarele menţin echilibrul zahărului din sânge, oferă organismului energie şi îl tonifică. De asemenea, ameliorează greaţa, iar înainte de a călători cu autobuzul sau cu maşina, se recomandă mestecarea acestui condiment. Previne tulburările de alimentaţie şi elimină problemele de constipaţie.
Cuişoarele ameliorează durerile de cap severe, au un efect calmant şi ajută la tratarea problemelor mentale precum stresul şi depresia. (www.dariknews.bg)
RADOR RADIO ROMÂNIA
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.