Preferinţa cuiva pentru un anume tip de vin poate dezvălui anumite trăsături de caracter ale persoanei respective, potrivit unui studiu realizat în Australia şi Marea Britanie şi citat de Reuters.
Articol editat de cristina.rusu,
16 februarie 2024, 12:00
Preferinţa cuiva pentru un anume tip de vin poate dezvălui anumite trăsături de caracter ale persoanei respective, potrivit unui studiu realizat în Australia şi Marea Britanie şi citat de Reuters.
Cercetarea a fost realizată la Universitatea „Charles Sturt”, din Wagga Wagga, Australia, şi la Universitatea „Sheffield Hallam”, din Sheffield, Marea Britanie. Un număr de 45 de oameni din Sheffield, împărţiţi în două grupuri, după preferinţa pentru vinul dulce sau sec, au fost supuşi unor teste de personalitate, pentru a le fi determinat gradul de impulsivitate, empatie, deschidere, conştiinciozitate, extrovertire, simpatie şi anxietate.
Cele două echipe au arătat că persoanele care preferă vinul dulce au tendinţa să fie impulsive, în timp ce amatorii de vinuri seci sunt mai deschişi. În afara acestor două trăsături, nu există şi alte diferenţe de personalitate între cei cărora le place vinul dulce şi cei care îl preferă pe cel sec.
Există o oarecare susţinere pentru ideea că preferinţa pentru gustul dulce se dezvoltă devreme la oameni şi poate duce prin urmare la creşterea impulsivităţii, se menţionează în studiul publicat în Food Quality and Preference.
RADOR RADIO ROMÂNIA
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.