Prima pagină » Mâncarea viitorului – orezul ”cărnos”
Mâncarea viitorului – orezul ”cărnos”
Foto: Pixabay
Oamenii de știință au reușit să transforme cel mai folosit aliment de baza din lume – orezul, în orez „cărnos”, un nou tip de hrană hibridă ce ar putea oferi o sursă accesibilă și ecologică de proteine.
Articol editat de cristina.rusu,
17 februarie 2024, 12:00 / actualizat: 17 februarie 2024, 18:19
Oamenii de știință au reușit să transforme cel mai folosit aliment de baza din lume – orezul, în orez „cărnos”, un nou tip de hrană hibridă ce ar putea oferi o sursă accesibilă și ecologică de proteine.
Potrivit BBC, această varietate de orez are boabe poroase, umplute cu mușchi de vită și celule adipoase, cultivate în laborator. Procesul a implicat acoperirea orezului cu gelatină de pește pentru a facilita atașarea celulelor de vită, iar apoi boabele au fost lăsate într-o cutie pentru cultură timp de până la 11 zile.
Potrivit cercetătorilor, această hrană ar putea fi utilizată ca soluție pentru foamete, ca rație militară sau chiar ca hrană spațială în viitor.
Orezul hibrid este puțin mai ferm și mai casant decât orezul obișnuit pentru că el conține mai multe proteine și grăsimi, iar comparativ cu carnea de vită tradițională, orezul hibrid are o amprentă de carbon mai mică, deoarece procesul de producție elimină nevoia de a crește și de a hrăni animale în mod tradițional.
Ne întrebăm oare ce gust are! În orice caz, fie că ne place sau nu, acesta este viitorul!
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.