500 de grame în fiecare zi, pentru o tinerețe cât mai lungă
Alimentele cu flavonoli ajută la evitarea bolilor cardiovasculare, bolii Alzheimer şi îmbătrânirii premature. Multe legume şi fructe populare sunt bogate în aceste substanţe. Unele dintre acestea nu sunt scumpe şi sunt disponibile aproape tot timpul anului.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 15 martie 2024, 12:00
De exemplu, varza (toate tipurile), ceapa (de preferinţă roşie), merele. Lista alimentelor sănătoase include şi citrice, roşii, ardei, struguri, fructe de pădure, verdeţuri şi capere. În plus, ceaiul şi vinul roşu sunt bogate în flavonoli.
Ideal ar fi un consum de circa 500 de grame de legume şi fructe sănătoase în fiecare zi. Flavonolii au proprietăţi antitumorale, antiinflamatorii şi antioxidante care ne ajută să ne prelungim viaţa şi să evităm bolile îmbătrânirii. (www.zdrave.to)
RADOR RADIO ROMÂNIA
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.