Nu excludeți această legumă din alimentație!
Excluderea cartofilor din alimentaţie nu numai că nu este benefică pentru organism, dar prezintă şi un risc de deficit de vitamina B, C şi de potasiu, informează revista "Frontiers", bazându-se pe un studiu american.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 19 martie 2024, 12:00
Potrivit unei opinii generale, consumul de produse care conţin amidon de cartofi conduce la exces de greutate, tulburări în activitatea tractului gastrointestinal şi diabet. Din acest motiv, multe persoane exclud această legumă din meniul lor.
Excluderea cartofilor din alimentaţie, o greșeală
Autorii unui studiu de la Colegiul de Medicină Albert Einstein au ajuns la concluzia că astfel de acţiuni sunt inadecvate şi pot chiar dăuna sănătăţii.
În scopul cercetării, voluntarii au fost împărţiţi în două grupuri. Participanţii au respectat două tipuri de nutriţie, excluzând legumele cu amidon şi înlocuindu-le cu cereale. Aportul caloric în ambele grupuri a fost similar.
Testele de sânge ale voluntarilor au arătat ulterior că înlocuirea legumelor cu amidon cu cereale a dus la o scădere cu 21% a potasiului, cu 17% a vitaminei B6, cu 11% a vitaminei C şi cu 10% a fibrelor.
Potrivit cercetătorilor, cartofii, precum şi cerealele, sunt surse bogate de carbohidraţi, însă aceste alimente nu pot fi clasificate drept dăunătoare sau benefice.
Specialiştii susţin că o dietă echilibrată cu o cantitate adecvată de calorii joacă un rol esenţial în menţinerea siluetei şi a unei stări bune de sănătate. (www.dariknews.bg)
RADOR RADIO ROMÂNIA
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram