Slăbitul după 40 de ani – șase lucruri care ajută
Nutriționiștii sunt de părere că pierderea în greutate după 40 de ani este mai dificilă decât la o vârstă mai tănără.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 3 aprilie 2024, 12:00
Ei susțin că odată cu înaintarea în vârstă, metabolismul organismului scade și se modifică capacitățile de reglare.
Ca urmare, greșelile de alimentație duc la exces de greutate mult mai rapid. Corpul încetează să „ierte” greșelile de alimentație. Prăjiturile seara, cornurile în plus și orice alte greșeli alimentare se reflectă asupra siluetei noastre. Dar pierderea în greutate este posibilă chiar și după 40 de ani și vă împărtășim șase reguli de aur în acest scop.
Experții recomandă: reducerea consumului de alcool (sunt permise cu moderație doar vinurile seci sau demiseci); renunțarea la a mânca noaptea târziu (cina trebuie să fie cu 4 ore înainte de culcare); creșterea cantității de alimente vegetale naturale în dietă; renunțarea la cărnurile grase (consumați numai pește slab sau cu conținut scăzut de grăsimi); activitate fizică regulată şi culcatul înainte de miezul nopții, cu dormit în întuneric complet.
Potrivit specialiștilor, principala condiție pentru rezolvarea acestei probleme este evitarea alimentelor care stimulează creșterea intensivă a țesutului adipos. Acestea sunt în mare parte alimentele procesate, alimente bogate în calorii și alimente prăjite. Fast-food-ul, maioneza, sucurile și sifonul, zahăr adăugat, produse de cofetarie, alimente grase, prăjite, toate trebuie eliminate pe cât posibil din alimentație. (www.actualno.com)
RADOR RADIO ROMÂNIA
foto: SHVETS production/Pexels
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.