Cimitir transformat în fermă solară!
Cimitirul din orașul francez Saint-Joachim intenţionează să instaleze panouri solare. Acestea vor putea furniza energie ecologică pentru 20% din casele locale.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 16 aprilie 2024, 12:58
Cimitirul este situat pe turbării (turbăria este un tip de zonă umedă ale cărui soluri constau din materie organică provenită din plante în descompunere, formând straturi de turbă), care sunt inundate, în mod regulat, în timpul ploilor.
Pentru a rezolva această problemă, primăria a decis să monteze acoperişuri pe acest teritoriu. Mai târziu au decis să construiască panouri solare pe aceste acoperişuri. Ideea a fost susținută de 97% dintre localnici.
Viitoarea fermă solară este formată din 5.000 de panouri solare și acoperă o suprafață de peste 8.000 de metri pătrați. Pentru a se conecta la rețea, localnicii vor trebui să plătească 5 euro. Aceștia vor putea economisi în medie între 150 și 250 de euro la facturile anuale de energie.
Se așteaptă ca „cimitirul solar” să înceapă să furnizeze energie electrică oamenilor în vara anului 2025. Utilizarea energiei regenerabile în țările europene va ajuta Uniunea Europeană să își atingă obiectivul ambițios de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu până la 55% până în 2030, precum și atingerea așa-numitelor emisii nete de gaze cu efect de seră zero până în 2050. Aceasta înseamnă că volumul acestor emisii va fi redus atât de mult încât vor fi în mod natural absorbite complet (de exemplu, de copaci) şi nu se vor mai acumula în atmosferă.
Anterior Europulse a scris că, până în 2030, țările UE vor primi cel puțin 42,5% din consumul total de energie din surse regenerabile. (https://euro-pulse.ru)
RADOR RADIO ROMÂNIA
Foto: Red Zeppelin/ Pexels
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.