Asociația EDUSPACE a lansat programul revoluționar Future Manager
Peste 780 de studenți și profesori se pregătesc pentru a fi lideri în programul Future Manager.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 18 aprilie 2024, 15:23
Într-o lume a schimbărilor în ritm alert și a cerințelor tot mai complexe de pe piața muncii, Asociația EDUSPACE a lansat cel mai complex program gratuit de orientare vocațională și pregătire pentru viitor, Future Manager. În cadrul acestuia, tinerii – profesorii – angajatorii se pregătesc pentru viitor.
Cu peste 1000 de studenți și profesori înscriși din toată țara, acest program este mai mult decât o inițiativă, devenind o adevărată forță ce formează liderii viitorului. 780 de tineri alături de profesori universitari au fost selectați pentru a parcurge sesiuni de training practice, axate pe dezvoltarea competențelor de leadership și management, precum și pregătirea pentru angajare.
Organizat de 6 ani la nivel național și bazat pe o abordare practică și interactivă, Future Manager propune un proces de pregătire intensă. Renunțând complet la prezentările PowerPoint, programul aduce în prim plan, pe parcursul celor trei luni de sesiuni de training comune desfășurate atât în format online, cât și fizic în București, Constanța, Craiova, Ploiești și Cluj-Napoca o experiență de învățare holistică, adaptată nevoilor inviduale ale celor prezenți, necesară pentru a- și atinge potențialul maxim.
Peste 2 milioane de tineri nu au azi un loc de muncă la nivel European, conform studiilor oferite de Eurostat, iar peste 60% din tinerii de azi nu au competențele necesare pentru angajare. Pentru a reuși să se cunoască și să își găsească direcția, tinerii din România au ales să facă un pas clar în cariera lor. Atât studenții, cât și profesorii universitari și angajatorii au oportunitatea de a se dezvolta în cadrul programului.
Toate aceste generații, fiecare cu propria viziune și experiență, lucrează împreună în aceleași sesiuni de training, în aceeași sală.
În programul FUTURE Manager, studenții din program vor lucra pe 3 mari direcții: pregătirea pentru angajare- prin sesiuni de training organizate doar prin activități practice, simulări de interviu și chiar feedback individual pe CV-ul acestora.
Tinerii vor lucra în activități de grup, sesiuni practice care să îi ajute real în pregătirea pentru primul loc de muncă.
Cea de a doua direcție este autocunoașterea – prin consiliere vocațională realizată doar prin activități de autocunoaștere, tinerii din program au șansa să își identifice punctele forte, competențele pe care le dețin, dar și să își cunoască pasiunea și direcția în carieră.
A treia direcție, angajarea în poziții de leadership- Studenții din program vor lucra în echipe, în vederea dezvoltării competențelor necesare pentru a coordona alți oameni, dar vor primi și oportunități de angajare ce îi dezvoltă în direcția de management sau leadership. Toate activitățile din program îi vor ajuta să înțeleagă ce înseamnă azi management, declară Mădălina Hodorog, fondatorul programului.
În ceea ce privește participarea la program a cadrelor didactice din mediul universitar, aceștia au pentru prima dată oportunitatea de a vedea metodele de predare aplicate direct pe studenți.
Ei pot vedea metoda și reacția tinerilor, continuă Mădălina, însă e mai mult de atât. Profesorul are și sesiuni dedicate pentru a învăța metodele interactive de predare #FaraPowerPoint, dar are posibilitatea și de a înțelege modul în care evoluează piața muncii astăzi.
Întrebată de felul în care resimte energia programului și cum i se pare postura de participant la un eveniment de această anvergură, Costina Terheș, declară:
Întâlnirea fizică din cadrul Future Manager a fost pentru mine o experiență unică. M-a scos din zona de confort, deși nu sunt străină de piața muncii și practicile de angajare, ba chiar m- am redescoperit.
Alături de asta, am avut ocazia să creăm relații noi, ba chiar simt că am închegat deja comunități puternice, în care s-au unit idei, s- au trasat perspective, iar oamenii se ajută și se formează reciproc. Totodată, am avut șansa de a cunoaște o parte din oamenii de succes de la MC, să le aflăm povestea și să ne învețe în ce direcție avem nevoie să creștem și să ne dezvoltăm pentru a reuși în carieră.
De remarcat și voluntarii implicați în proiect, care sunt o adevărată armată bine organizată și care aduc un suflu nou și o energie contagioasă în fiecare etapă a procesului de învățare. O experiență de neratat!, declară Costina Terheș, participant al ediției curente Future Manager.
Autor: Andreea Coța
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.