Programul național ”Masă sănătoasă”
Puțin peste 35% dintre cele 450 de școli din mediul rural care au fost incluse de Ministerul Educației să acceseze programul "Masă sănătoasă" au și beneficiat de acesta, arată un studiu realizat de World Vision România.
Articol editat de Andreea Leonid, 18 aprilie 2024, 18:38
S-a dovedit că pentru mulți elevi, masa primită la școală este principala din zi, iar frecvența participării acestora la ore s-a îmbunătățit.
Raportul World Vision România menționează faptul că familiile copiilor înscriși în programul național sunt, de obicei, relativ numeroase, cu o medie de 5,2 membri pe gospodărie, aproape dublu față de media națională. 72% dintre părinți sunt ei, înșiși, persoane lipsite de ocupație.
Peste o treime dintre copii din zonele defavorizate, practic, nu mănâncă în mod frecvent micul dejun acasă.
43% dintre părinți declară, de asemenea, că nu au bani suficienți pentru a cumpăra alimentele necesare pregătirii prânzului.
Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România:
În momentul în care ne uităm la maniera în care acest program este implementat, vedem că doar 36% dintre școlile care au fost selectate în program au început să implementeze efectiv în primele trei luni de la semnarea contractelor, acest program. Pentru 49% dintre copiii care primesc această masă sănătoasă este principala masă din zi, pentru peste 20% dintre copiii noștri, masa aceasta sănătoasă este singura lor masă.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.