„Fructul memoriei” este foarte util pentru creier
Un fruct exotic foarte interesant, numit salak, provine dintr-o specie de palmier din Indonezia cu frunze de până la 6 metri lungime.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 22 aprilie 2024, 12:00
Fructele cresc în ciorchini la baza frunzelor, salak fiind cunoscut şi sub denumirea de fructele şarpelui, deoarece coaja sa are un aspect solzos.
Există mai multe varietăţi de salak, consumat datorită beneficiilor fructului. Pulpa este comestibilă, iar fructul este format din trei lobi care conţin o sămânţă mare, necomestibilă.
Aspectul său în interior este cel al unor căţei mari de usturoi decojiţi. Gustul este de obicei dulce-acrişor. Fructul conţine vitamina C, proteine, carbohidraţi, beta-caroten, tiamină, calciu, fosfor, fier, fibre alimentare, precum şi saponine şi compuşi fenolici. Conţine mai mult beta-caroten decât morcovii şi este foarte util pentru creier.
De aceea, mulţi oameni numesc salak „fructul memoriei”. Ajută la menţinerea sănătăţii ochilor şi la combaterea indigestiei şi are proprietăţi antioxidante. (www.focus-news.net)
RADOR RADIO ROMÂNIA
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.