Radicchio – o legumă interesantă şi foarte utilă
Radicchio sau "cicoarea roşie" este o legumă interesantă şi utilă cu gust de andivă şi aspect de varză roşie şi multiple beneficii pentru sănătate.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 23 aprilie 2024, 12:00
Există diverse soiuri de radicchio, care diferă nu numai prin aspect, ci şi prin compuşi şi gust. Leguma este cunoscută de oameni drept aliment din cele mai vechi timpuri, iar în prezent, este cultivată aproape în toată lumea, în special în Italia, Turcia şi Noua Zeelandă.
În ciuda gustului său uşor amărui, radicchio conţine multe substanţe utile, fiind considerat un imunostimulator absolut. Vitaminele – din grupa B, A şi C, precum şi mineralele, potasiul şi calciul din componenţa sa au efecte benefice asupra organismului. Frunzele sale conţin şi mulţi antioxidanţi, care menţin sănătatea ochilor.
Are un efect benefic asupra metabolismului, iar substanţele amare susţin activitatea ficatului şi a vezicii biliare.
Abundenţa de fibre şi apă, precum şi conţinutul scăzut de grăsimi îl recomandă în dietele de slăbire.
Atunci când este consumat, trebuie îndepărtate frunzele exterioare şi spălate bine sub jet de apă rece. Cel mai important lucru la preparare este să se elimine miezul alb, deoarece aceasta este partea cea mai amară a legumei. (www.focus-news.net)
RADOR RADIO ROMÂNIA
Foto: Sergei A/Pexels
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.