Apa este inamicul trombozei
Sângele dens al unei persoane sănătoase este un semn de deshidratare.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 15 mai 2024, 12:00
Pentru a preveni riscul de coagulare a sângelui şi formarea de cheaguri, dieta alimentară trebuie corectată.
Potrivit unui nutriţionist bulgar, sângele dens al unei persoane sănătoase este un semn de deshidratare. În absenţa lichidelor, trombocitele încep să se lipească, să se depună pe vase şi să formeze cheaguri de sânge.
Pentru a preveni această afecţiune şi pentru a reduce riscul de coagulare a sângelui, specialistul recomandă consumul a 1,5-2 litri de lichide pe zi, inclusiv ceai slab.
Cafeaua şi alcoolul nu contează la calculul de lichide consumate, pentru că favorizează eliminarea lichidelor din organism.
Unul dintre riscurile îngroşării sângelui şi formării de cheaguri este consumul ridicat de cofeină. Persoanele care beau multă cafea trebuie să mărească şi cantitatea de apă pe care o bea.
De asemenea, consumul de grăsimi şi alimente sărate trebuie redus. Şi nivelurile ridicate de grăsimi (în special animale) din alimentaţie reprezintă un factor de risc pentru îngroşarea sângelui, iar sarea atrage apa şi provoacă inflamaţii. (www.dariknews.bg)
RADOR RADIO ROMÂNIA
Foto: Adrienn/Pexels
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.