Sunt mici, dar pline de vitamine și antioxidanți!
Semințele de rodii nu trebuie aruncate, ele pot aduce beneficii organismului.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 20 mai 2024, 12:00
Nutriționistul indian Nupuur Patil a vorbit despre proprietățile benefice ale rodiei şi beneficiile consumului de rodie pentru organism. Semințele de rodii nu trebuie aruncate, ele pot aduce beneficii organismului, consideră nutriționistul indian Nupuur Patil, scrie Health Shots.
Medicul a explicat că semințele de rodii trebuie consumate, deoarece sunt bogate în antioxidanți – punicalagine și elagitanini sau antociani și antoxantine, care protejează celulele organismului și ajută la combaterea bolilor cronice, inclusiv a diabetului și a bolilor de inimă.
De asemenea, conțin polifenoli care rezistă la procesele oxidative dăunătoare provocate de radicalii liberi. În plus, semințele de rodii îmbunătățesc digestia datorită conținutului lor de fibre, care ajută la reglarea peristaltismului și la prevenirea constipației, stresului oxidativ și inflamației la nivelul sistemului cardiovascular. Semințele de rodii conțin și vitaminele C și K, potasiu și acid folic.
Consumul frecvent de semințe de rodii poate aduce beneficii și pielii – reduce ridurile, crește producția de colagen și chiar reduce riscul de îmbătrânire prematură, susţine nutriționistul.
Totuși, expertul avertizează că sucul de rodie scade tensiunea arterială, așadar el trebuie consumat cu prudență de către pacienții hipotensivi. De asemenea, rodia nu trebuie consumată pe stomacul gol sau noaptea pentru a evita arsurile la stomac. (www.rosbalt.ru)
RADOR RADIO ROMÂNIA
Foto: hitesh choudhary/Pexels
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.