Unele persoane nu ar trebui să mănânce căpșuni
Căpșunile pot fi periculoase pentru unele persoane
Articol editat de cristina.rusu, 29 mai 2024, 12:00
Beneficiile consumului de căpşuni sunt multiple.
Căpşunile sunt o sursă excelentă de vitamina C, întăresc sistemul imunitar.
Dar, totodată, nutriționistul Alexandra Razarenova ne avertizează că există persoane care nu ar trebui să consume excesiv căpșuni.
Medicul a avertizat că ele pot fi chiar periculoase pentru unele persoane.
Nutriționistul și gastroenterologul Alexandra Razarenova a avertizat că există şi o serie de contraindicații.
Căpșunile, din cauza conținutului ridicat de acizi organici, pot agrava starea de sănătate a persoanelor care suferă de gastrită, ulcere și alte boli ale tractului gastrointestinal.
Specialista recomandă, de asemenea, consumul acestor fructe cu prudență, în mod special în cazul persoanelor cu boli de rinichi și diabet.
Medicul le recomandă persoanelor sănătoase să reducă consumul la o porție de fructe de aproximativ 150 de grame pe zi, în pofida tuturor beneficiilor.
Căpşunile sunt bogate în magneziu, potasiu, mangan și acid folic, precum și în vitaminele C, K, E și B6, a adăugat medicul.
RADOR RADIO ROMÂNIA
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.