Ascultă Radio România Cluj Live

Concurs de gătit gulaș

Gulașul din carne de bizon, cel mai bun

Concurs de gătit gulaș

Articol editat de cristina.rusu, 2 iunie 2024, 08:33

Orașul Salonta a fost, sâmbătă, 1 iunie,  gazda celei de-a 20-a ediții a renumitului concurs de gătit gulaș, un eveniment ce a atras 31 de echipe din Bihor, Salonta și Ungaria.

 

Competiția a oferit un adevărat festin pentru iubitorii de gulaș și tradiții culinare.

Câștigătoarea de anul acesta a fost echipa Slavia Salonta, care a impresionat juriul cu un gulaș special, preparat din carne de bizon. Echipa a obținut locul 1 și trofeul competiției datorită gustului unic al cărnii de bizon și prezentării deosebite a preparatului.

 

Secretul succesului: carnea de bizon

 

Slavia Salonta și-a demonstrat încă o dată măiestria culinară, iar Miroslav Iabloncsik, consulul onorific al Republicii Slovace a subliniat că experiența gastronomică de 25 de ani și pasiunea pentru gătit au fost esențiale în obținerea acestui premiu.

Ne mândrim că în 2006 am intrat în Cartea Recordurilor Guiness pentru cel mai mare gulaș, de 5.045 litri, a precizat Iabloncsik.

Secretul echipei Slavia a constat în calitatea superioară a cărnii de bizon, provenită de la cea mai mare fermă de bizoni din Europa, cu peste 1300 de exemplare, dar și în atenția acordată prezentării și decorului specific competițiilor de gătit în aer liber.

Acest aspect a creat o experiență culinară completă pentru juriu și spectatori.

Locul II la concurs a fost câștigat de echipa VPK Salonta, iar locul III, de Asociația Tinerilor Hajdu din Ungaria.

Cele 31 de echipe participante, venite din Bihor, Salonta și Ungaria, au adus în fața juriului preparate delicioase, fiecare având propria rețetă și multe secrete culinare.

Atmosfera a fost una de sărbătoare, iar participanții au avut ocazia să guste din diversele gulașuri, pregătite cu multă pricepere și pasiune de bucătarii echipelor participante.

Concursul de gătit gulaș de la Salonta nu este doar o competiție culinară, ci și un eveniment care celebrează tradițiile și spiritul comunității locale.

Ediția de anul acesta a fost un real succes, iar echipa Slavia Salonta și-a consolidat reputația de maeștri ai gulașului, promițând să revină și la următoarele ediții cu noi surprize culinare, a mai spus consulul onorific slovac.

Evenimentul de la Salonta a fost o adevărată sărbătoare gastronomică, aducând împreună comunitatea locală și iubitorii de gulaș într-o competiție prietenoasă și plină de savoare.

 

Crina Dobocan

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

Cărți citite, cărți povestite
Reportaje vineri, 31 ianuarie 2025, 13:25

Cărți citite, cărți povestite

Cărțile au nevoie de un spațiu în care să povestești despre ele după ce le-ai citit, spune Bogdana Todoruțiu, o tânără absolventă de...

Cărți citite, cărți povestite
Park & ride-ul de lângă aeroport a fost dat în folosință | FOTO
Reportaje miercuri, 29 ianuarie 2025, 17:28

Park & ride-ul de lângă aeroport a fost dat în folosință | FOTO

Park and ride-ul de la Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” din Cluj care deserveşte, în principal zona metropolitană, înspre Apahida şi...

Park & ride-ul de lângă aeroport a fost dat în folosință | FOTO
Finanțele în vremea lui Cuza
Reportaje vineri, 24 ianuarie 2025, 00:00

Finanțele în vremea lui Cuza

Unul dintre elementele definitorii ale epocii moderne în spațiul european este reprezentat de prezența băncilor și a sistemului de credit....

Finanțele în vremea lui Cuza
Inedit! O tânără de 15 ani duce mai departe munca lui Stan Ioan Pătraș, creatorul Cimitirului Vesel din Săpânța
Reportaje joi, 23 ianuarie 2025, 13:44

Inedit! O tânără de 15 ani duce mai departe munca lui Stan Ioan Pătraș, creatorul Cimitirului Vesel din Săpânța

O tânără de 15 ani continuă să ducă mai departe bogata zestre artistică a celui care a fost creatorul celebrului Cimitir Vesel din Săpânța,...

Inedit! O tânără de 15 ani duce mai departe munca lui Stan Ioan Pătraș, creatorul Cimitirului Vesel din Săpânța
Reportaje luni, 20 ianuarie 2025, 16:35

Să râdem în cea mai tristă zi a anului!

Ziua de 20 ianuarie este numită Blue Monday sau Lunea cea tristă. Este un nume dat zilei de luni din a treia săptămână a lui ianuarie,...

Să râdem în cea mai tristă zi a anului!
Reportaje luni, 20 ianuarie 2025, 13:59

„Habitatul lor sau al meu?” Când castorii devin vecini problemă | FOTO

Cică să nu deranjăm habitatul lor natural; păi şi cu habitatul meu cum rămâne?, se întreabă un clujean căruia castorii i-au distrus deja...

„Habitatul lor sau al meu?” Când castorii devin vecini problemă | FOTO
Reportaje sâmbătă, 18 ianuarie 2025, 00:00

MINA Cluj: locul unde arta și tehnologia se îmbină perfect

Cu o suprafață de peste 4.000 de metri pătrați, indoor și outdoor, cel mai mare centru de artă imersivă din Europa, MINA oferă vizitatorilor...

MINA Cluj: locul unde arta și tehnologia se îmbină perfect
Reportaje vineri, 17 ianuarie 2025, 10:58

Avem un castel, ce facem cu el?

Avem un castel proaspăt restaurat, ce facem cu el? Răspunsuri la această întrebare vom afla la Casa Tranzit, str. Barițiu, nr. 16, din Cluj...

Avem un castel, ce facem cu el?