Ascultă Radio România Cluj Live

Concurs de gătit gulaș

Gulașul din carne de bizon, cel mai bun

Concurs de gătit gulaș

Articol editat de cristina.rusu, 2 iunie 2024, 08:33

Orașul Salonta a fost, sâmbătă, 1 iunie,  gazda celei de-a 20-a ediții a renumitului concurs de gătit gulaș, un eveniment ce a atras 31 de echipe din Bihor, Salonta și Ungaria.

 

Competiția a oferit un adevărat festin pentru iubitorii de gulaș și tradiții culinare.

Câștigătoarea de anul acesta a fost echipa Slavia Salonta, care a impresionat juriul cu un gulaș special, preparat din carne de bizon. Echipa a obținut locul 1 și trofeul competiției datorită gustului unic al cărnii de bizon și prezentării deosebite a preparatului.

 

Secretul succesului: carnea de bizon

 

Slavia Salonta și-a demonstrat încă o dată măiestria culinară, iar Miroslav Iabloncsik, consulul onorific al Republicii Slovace a subliniat că experiența gastronomică de 25 de ani și pasiunea pentru gătit au fost esențiale în obținerea acestui premiu.

Ne mândrim că în 2006 am intrat în Cartea Recordurilor Guiness pentru cel mai mare gulaș, de 5.045 litri, a precizat Iabloncsik.

Secretul echipei Slavia a constat în calitatea superioară a cărnii de bizon, provenită de la cea mai mare fermă de bizoni din Europa, cu peste 1300 de exemplare, dar și în atenția acordată prezentării și decorului specific competițiilor de gătit în aer liber.

Acest aspect a creat o experiență culinară completă pentru juriu și spectatori.

Locul II la concurs a fost câștigat de echipa VPK Salonta, iar locul III, de Asociația Tinerilor Hajdu din Ungaria.

Cele 31 de echipe participante, venite din Bihor, Salonta și Ungaria, au adus în fața juriului preparate delicioase, fiecare având propria rețetă și multe secrete culinare.

Atmosfera a fost una de sărbătoare, iar participanții au avut ocazia să guste din diversele gulașuri, pregătite cu multă pricepere și pasiune de bucătarii echipelor participante.

Concursul de gătit gulaș de la Salonta nu este doar o competiție culinară, ci și un eveniment care celebrează tradițiile și spiritul comunității locale.

Ediția de anul acesta a fost un real succes, iar echipa Slavia Salonta și-a consolidat reputația de maeștri ai gulașului, promițând să revină și la următoarele ediții cu noi surprize culinare, a mai spus consulul onorific slovac.

Evenimentul de la Salonta a fost o adevărată sărbătoare gastronomică, aducând împreună comunitatea locală și iubitorii de gulaș într-o competiție prietenoasă și plină de savoare.

 

Crina Dobocan

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

Salată de cuvinte şi ochelari VR: 6 exerciţii pentru înţelegerea autismului, de încercat la Bistriţa
Reportaje marți, 1 aprilie 2025, 15:54

Salată de cuvinte şi ochelari VR: 6 exerciţii pentru înţelegerea autismului, de încercat la Bistriţa

Ce simți când trebuie să răspunzi la o întrebare într-un vacarm total? Ce vezi când lumea pare haotică, rapidă, derutantă? Cum e să ți se...

Salată de cuvinte şi ochelari VR: 6 exerciţii pentru înţelegerea autismului, de încercat la Bistriţa
„Nu mai merg în adăposturi, dar au pierdut speranţa”, preotul Balázs Attila despre realitatea din Transcarpatia
Reportaje luni, 31 martie 2025, 09:56

„Nu mai merg în adăposturi, dar au pierdut speranţa”, preotul Balázs Attila despre realitatea din Transcarpatia

Sunt sate în care nu a mai fost vreun botez de trei ani, ne-a spus Balázs Attila, preotul reformat din Săvădisla, întors recent din...

„Nu mai merg în adăposturi, dar au pierdut speranţa”, preotul Balázs Attila despre realitatea din Transcarpatia
Premieră națională: Peștera Urșilor a fost scanată 3D
Reportaje marți, 25 martie 2025, 14:22

Premieră națională: Peștera Urșilor a fost scanată 3D

Studenții Facultății de Construcții, Cadastru și Arhitectură a Universității din Oradea, de la specializarea Măsurători Terestre și...

Premieră națională: Peștera Urșilor a fost scanată 3D
Bogdan Ota: între trecut și viitor, între muzică și tehnologie
Reportaje duminică, 23 martie 2025, 00:00

Bogdan Ota: între trecut și viitor, între muzică și tehnologie

A absolvit Universitatea de Arte George Enescu din Iaşi; dar, ca să confirme parcă ideea că nimeni nu poate fi profet în propria lui ţară, a...

Bogdan Ota: între trecut și viitor, între muzică și tehnologie
Reportaje sâmbătă, 22 martie 2025, 11:29

Spectacolul primăverii. Au început să înflorească magnoliile în Oradea

Natura oferă un spectacol de culoare şi frumuseţe, în aceste zile, în Oradea. Acesta prin intermediul magnoliilor din curtea Palatului Baroc,...

Spectacolul primăverii. Au început să înflorească magnoliile în Oradea
Reportaje vineri, 21 martie 2025, 13:57

Căci nu e om să nu fi scris o poezie | AUDIO

De Ziua Internațională a Poeziei, șapte asociații clujene au pus la cale o petrecere așa cum merită din plin poezia.   Întâlnirea...

Căci nu e om să nu fi scris o poezie | AUDIO
Reportaje marți, 18 martie 2025, 14:32

Mâncarea franciscanilor în farfuriile clujenilor

O părticică din cultura gastronomică a Ardealului de acum 300 de ani a fost încapsulată în volumul Mâncarea Franciscanilor. Este o versiune...

Mâncarea franciscanilor în farfuriile clujenilor
Reportaje duminică, 16 martie 2025, 00:00

Artă din deșeuri la Bienala de design de la Londra

O instalație din deșeuri reciclabile, în care au fost încapsulate personalități ale istoriei române, va reprezenta anul acesta România la...

Artă din deșeuri la Bienala de design de la Londra