Alimentele care nu trebuie aruncate în chiuvetă
Multe alimente pot părea inofensive la prima vedere, dar iată ce neplăceri provoacă dacă le aruncăm în chiuvetă.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 8 iunie 2024, 06:00
Câteodată, ne confruntăm cu problema ţevilor înfundate şi mirosului neplăcut de canalizare. Unele deşeuri alimentare nu trebuie aruncate deloc în chiuvetă.
De exemplu, zaţul de cafea pare inofensiv, însă poate provoca înfundarea ţevilor. Zaţul rămas de la prepararea cafelei poate fi folosit pentru a pregăti un scrub făcut de casă sau ca îngrăşământ.
Orezul este un alt aliment care poate înfunda ţevile. Orezul trebuie spălat cu mai multă atenție, astfel încât boabele crude să nu ajungă accidental în chiuvetă, iar ulterior, în scurgere. Boabele de orez rămase în ţevi se pot umfla din cauza umidităţii.
Orice uleiuri sau grăsimi, chiar şi sosurile de salată care conţin ulei, nu trebuie turnate în scurgere. Grăsimea nu va înfunda ţevile instantaneu, dar tinde să se acumuleze, formând treptat un „dop” lipicios care „atrage” alte produse. Înainte de a scurge un lichid gras, acesta trebuie neutralizat cu detergent de vase, astfel încât grăsimea să nu se depună pe pereţii ţevilor. (www.dariknews.bg)
RADOR RADIO ROMÂNIA
Foto: Julia Avamotive/Pexels
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.