Sfatul experților: excludeți complet carnea de porc din dietă!
Din cauza hormonilor de creştere conţinuţi în carne, organismul suferă un dezechilibru.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 12 iunie 2024, 12:00
Experţii în sănătate susţin că este mai bine să excludem complet carnea de porc din dietă, deoarece acest produs poate provoca multe boli.
Potrivit unor studii, carnea de porc conţine o cantitate imensă de grăsimi, mucus, histamine, hormoni periculoşi şi substanţe care încep să putrezească în intestinele umane. Ca urmare, cei care o consumă se confruntă cu boli de piele, artrită, artroză şi chiar dezechilibru hormonal.
Din cauza hormonilor de creştere conţinuţi în carne, organismul suferă un dezechilibru. Se declanşează procesele patologice, inclusiv obezitatea, şi apar tumori maligne sau benigne.
Carnea de porc conţine histamină, o substanţă care provoacă reacţii alergice. Din cauza acesteia, este posibilă inflamaţia apendicelui, dezvoltarea furunculozei, dermatitei, eczemelor.
Sângele de porc este plin de agenţi oncogenici, markeri ai cancerului. În ceea ce priveşte efectele negative asupra organismului, carnea de porc este comparabilă cu alcoolul şi ţigările, deoarece conţine substanţe cancerigene.
Se recomandă reducerea consumului de carne de porc, dar aceasta nu trebuie eliminată complet din meniu.
Deşi carnea de porc are o serie de dezavantaje, are şi calităţi. De exemplu, favorizează dezvoltarea celulelor sanguine şi îmbunătăţeşte metabolismul, datorită vitaminelor conţinute şi absorbţiei rapide. (www.novini.bg)
RADOR RADIO ROMÂNIA
Foto: Matthias Zomer/Pexels
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.