De ce este periculos să reîncălzim preparatele prăjite
Nutriţionistul american Catherine Shanahan a explicat de ce este periculos să reîncălzim preparatele prăjite.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 13 iunie 2024, 12:00
Terapeutul american Catherine Shanahan a oferit unele precizări despre alimentele prăjite, care nu ar trebui să fie reîncălzite, titrează Lenta.ru.
Specialistul a explicat că uleiurile vegetale conțin acizi grași polinesaturați, care, atunci când intră în reacţie cu oxigenul, formează produse de oxidare a lipidelor și pot fi toxice.
Totodată, dacă încălzim şi reîncâlzim uleiul, cantitatea de substanţe nocive devine mult mai mare, iar la reîncalzire atinge chiar un nivel maxim.
Expertul consideră că cel mai indicat ar fi să consumăm alimente coapte, fierte sau preparate la abur. El le recomandă iubitorilor de prăjeli să gătească în ulei de măsline sau unt, precum și în ulei de cocos, care practic nu conține toxine. (www.rosbalt.ru)
RADOR RADIO ROMÂNIA
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.