Sfaturi pentru siguranța alimentară în sezonul cald
Consumatorii trebuie să acorde o atenție mai mare modului în care păstrează sau prepară alimentele.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 13 iunie 2024, 14:23
Riscul apariţiei toxiinfecţiilor alimentare, din cauza alterării alimentelor, creşte în sezonul cald, motiv pentru care consumatorii trebuie să acorde atenţie modului în care păstrează sau prepară alimentele şi locurilor de unde acestea sunt cumpărate.
Cât mai repede posibil după cumpărare, alimentele de origine animală trebuie să fie introduse în frigider, produsele care au fost decongelate, nu trebuie recongelate, iar alimentele alterate trebuie îndepărtate imediat, deoarece sunt o sursă de contaminare pentru celelalte produse, sunt câteva dintre recomandările Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.
Inspectorii vor verifica modul în care sunt transportate şi depozitate produsele de origine animală, în toate unităţile, transmite Radio România Actualități.
Consumatorii pot sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor apelând gratuit, din orice reţea de telefonie, numărul de telefon al Call Center-ului ANSVSA: 0800 826 787.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.