Citricele mai puțin coapte conţin o doză mai mare de vitamina C
Lămâile, portocalele, mandarinele şi alte citrice sunt bogate în această substanţă utilă.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 27 iunie 2024, 12:00
Vitamina C din portocalele şi lămâile uşor necoapte atinge concentraţia maximă, iar pe măsură ce creşte conţinutul de zahăr din fructe, cantitatea acesteia scade uşor.
Nutriţionistul britanic Tai Ibitoye a explicat că vitamina C joacă un rol important în menţinerea sănătăţii pielii şi oaselor şi în vindecarea rănilor.
Lămâile, portocalele, mandarinele şi alte citrice sunt bogate în această substanţă utilă.
Potrivit experţilor, concentraţia de vitamina C din lămâi şi portocale devine maximă, atunci când fructele nu sunt pe deplin coapte. Nutriţionistul britanic a adăugat că maturitatea fructelor afectează conţinutul de vitamine şi alte substanţe utile din acestea, dar modul de depozitare este mai important.
Expertul recomandă consumul de alimente bogate în vitamina C sau preparate la abur. (www.dariknews.bg)
RADOR RADIO ROMÂNIA
Foto: Jane Trang Doan/Pexels
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.