Ascultă Radio România Cluj Live

Ce vedem sâmbătă la FITS

Sâmbătă, 29 iunie, este penultima zi la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, iar organizatorii ne promit spectacole memorabile.

Ce vedem sâmbătă la FITS

Articol editat de cristina.rusu, 28 iunie 2024, 17:09

Vă prezentăm spectacolele pe care nu ar trebui să le ratați sâmbătă, 29 iunie, dacă sunteți în Sibiu.

 

Sâmbătă – 29 iunie

– Gala Celebrităților – Gala FITS 2024 aduce laolaltă mari personalități ale lumii culturale, într-o celebrare a Teatrului și a Prieteniei.

– Îngeri & Demoni – Expresivitatea celor două interprete învăluie publicul într-o atmosferăcuceritoare. Un spectacol rafinat și de neratat.

– Domnișoara Iulia – Cel mai bun spectacol de forme mici – Gala Premiilor UNITEM 2024 – Un spectacol care, în mod cert, vă va face să vă uitați altfel la noi ca specie.

– Double Fiesta – Un eveniment în care fiecare spectator este liber să își clădească propria experiență, bazată pe felul în care se recunoaște pe sine și pe alții prin această „petrecere-oglindă”

– Faust – O experienţă puternică despre cunoaștere, credinţă, durere şi iubire.

Gala Celebrităților – Gala FITS 2024 aduce la Filarmonica de Stat Sibiu, Sala Thalia, mari personalități ale lumii culturale, într-o celebrare a Teatrului și a Prieteniei.
Filarmonica de Stat Sibiu, ora 19:00

Stelele ediției FITS 2024: John Malkovich, Susanne Kennedy, Anne Teresa de Keersmaeker, Theodoros Terzopoulos, Isabelle Adjani, David Esrig, Jon Fosse.

Gala Celebrităților are loc după acordarea stelelor și aduce pe scenă personalitățile distinse cu o stea pe Aleea Celebrităților, fiind un eveniment dedicat recunoașterii publice a meritelor marilor artiști distinși la Sibiu și un prilej pentru celebrarea activității profesionale.

Îngeri & Demoni – Expresivitatea celor două interprete învăluie publicul într-o atmosferă cuceritoare. Un spectacol rafinat și de neratat Melinda Samson & Noémi Miklós RomâniaCatedrala Luterană Evenghelică ,,Sf. Maria”, ora 19:00

Lucrările incluse în programul concertului sunt piese pentru voce şi orgă din creaţia compozitorilor G. F. Händel, R. Wagner, F. Poulenc şi în special Louis Vierne. Muzica este inspirată de rugăciune, dar și de creaturile mitice ce ornează fațada catedralei Notre-Dame, care a jucat un rol decisiv în formarea compozitorului Louis Vierne.

Acesta a fost unul dintre cei mai apreciați reprezentanți ai stilului simfonic
francez, fiind organistul Catedralei Notre-Dame din Paris timp de 37 de ani, adoptând un limbaj muzical aparte, cu tente impresioniste. Expresivitatea celor două interprete învăluie publicul într-o atmosferă cuceritoare. Un spectacol rafinat și de neratat.

Double Fiesta – Un spectacol în care fiecare spectator este liber să își clădească propria experiență, bazată pe felul în care se recunoaște pe sine și pe alții prin această „petrecere-oglindă”
Un spectacol de: Andrea Gavriliu România
Facultatea de Litere și Arte (str. Banatului 12) , ora 19:00

Așa cum titlul deja divulgă, este vorba despre o petrecere, ocazia este irelevantă, fiecare spectator este liber să își clădească propria experiență, bazată pe felul în care se recunoaște pe sine și pe alții prin această „petrecere-oglindă”. Dispunerea în spațiu facilitează apropierea spectatorilor de petrecere, astfel încât ei nu vor rămâne la stadiul de voyeur care privește, detașat ci se vor putea conecta la energia celor 16 performeri. „Double Fiesta” este un spectacol de teatru fizic bazat pe un material coregrafic elaborat, care, preț de 59 de minute, este menit să exprime fina tranziție de la sobrietate/control/conștiință de sine la ebrietate/agresivitate/stare de transă.

Faust – O experienţă puternică despre cunoaștere, credinţă, durere şi iubire
De: Johann Wolfgang von Goethe România
Fabrica de Cultură – UniCredit – Sala Faust, ora 22:00

„Faust” e mai mult decât un spectacol de teatru. Violent, emoţionant şi visceral, „Faust” îşi invită publicul la o experienţă puternică despre cunoaștere, credinţă, durere şi iubire. Este o experienţă extrasenzorială la graniţa dintre Pământ şi Iad, un peisaj amplificat prin proiecţii, muzică rock live, zeci de actori şi dansatori şi o coloană sonoră originală.

La baza acestui „Faust” stă improvizaţia, textul lui Goethe constituind punctul de plecare pentru o compoziţie teatrală în care cuvântul nu este primordial. Producţia se remarcă prin decor şi light design de o impresionantă forţă evocatoare, costume sugestive, elegante sau burleşti, muzică antrenantă sau copleşitoare cu efecte adecvate ambianţei funambuleşti, proiecţii video ingenios articulate în arhitectura întregului demers scenic.

 

George Nedea

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

Cinci spectacole cu acces gratuit în a 5-a zi de FITS
Cultural marți, 25 iunie 2024, 11:05

Cinci spectacole cu acces gratuit în a 5-a zi de FITS

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu propune 5 spectacole cu acces gratuit în cea de a 5 a zi de magie aflată sub semnul prieteniei. Vă...

Cinci spectacole cu acces gratuit în a 5-a zi de FITS
Final de stagiune la Reactor, cu o premieră
Cultural marți, 25 iunie 2024, 10:58

Final de stagiune la Reactor, cu o premieră

În 29 și 30 iunie, de la ora 19:00, au loc la spațiul Reactor ultimele evenimente ale stagiunii 2023/2024: ieșirea la public în avanpremieră...

Final de stagiune la Reactor, cu o premieră
Festivalul Internaţional Grand Prix Nova 2024 a început!
Cultural luni, 24 iunie 2024, 19:09

Festivalul Internaţional Grand Prix Nova 2024 a început!

Marți, 24 iunie, a început cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional Grand Prix Nova organizat de Radio România, un eveniment...

Festivalul Internaţional Grand Prix Nova 2024 a început!
FITT 2024 în ritmuri muzicale pentru toate gusturile
Cultural luni, 24 iunie 2024, 13:23

FITT 2024 în ritmuri muzicale pentru toate gusturile

Ca parte din programul FITT 2024, iubitorii de muzică se vor putea delecta cu o amplă serie de concerte și evenimente muzicale, organizate de...

FITT 2024 în ritmuri muzicale pentru toate gusturile
Cultural luni, 24 iunie 2024, 12:48

Începutul de săptămână la FITS

După un weekend cu peste 100.000 de turiști români și străini, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu continuă și au mai rămas 7...

Începutul de săptămână la FITS
Cultural luni, 24 iunie 2024, 11:15

Penultimul concert al stagiunii la Auditorium Maximum

Auditorium Maximum (Colegiul Academic) va găzdui, vineri, 28 iunie, începând cu orele 19.00, penultimul concert al stagiunii 2023 / 2024.  ...

Penultimul concert al stagiunii la Auditorium Maximum
Cultural luni, 24 iunie 2024, 00:00

Concert extraordinar în Catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea

Catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea va fi, miercuri, 3 iulie, de la ora 19.30, gazda unuia dintre cele mai așteptate evenimente cultural ale...

Concert extraordinar în Catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea
Cultural duminică, 23 iunie 2024, 13:27

TIFF 2024 – zile caniculare, filme și relații de iubire pentru cinema

Primul film pe care l-am văzut anul acesta la TIFF, în prima zi de festival, s-a numit ”Să nu doarmă nimeni”. Am încercat totuși să nu iau...

TIFF 2024 – zile caniculare, filme și relații de iubire pentru cinema