Pompierii oferă sfaturi pentru prevenirea incendiilor de vegetaţie
Numărul incendiilor de vegetaţie a început să crească, pe de o parte din cauza temperaturilor ridicate, pe de alta din neglijenţa oamenilor.
Articol editat de cristina.rusu, 30 iunie 2024, 08:35
Pompierii atrag din nou atenţia că focul în câmp deschis este interzis, iar pe fermieri îi îndeamnă să fie foarte atenţi atunci când folosesc utilajele agricole, pentru a preveni posibile incendii.
Pompierii le atrag atenţia părinţilor să nu îi lase pe copii nesupravegheaţi la scaldă, nici măcar în locuri autorizate.
Lucian Jacodi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” – Sălaj: Să fie supravegheaţi în locurile în care aceştia se scaldă, chiar dacă este vorba despre piscină, lacuri, râuri, mare şi foarte important este ca părinţii să nu îşi lase copiii încuiaţi în maşini, mai ales în perioadele caniculare, deoarece există riscul ca aceştia să se sufoce şi să se ajungă la tragedii.
Nu trebuie ignorate nici regulile privind focul în câmp deschis.
Lucian Jacodi: Este interzisă utilizarea focului deschis în zonele afectate de uscăciune avansată, precum şi pe timp de vânt. Prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în incintele unităţilor, în zonele de agrement şi în gospodăriile populaţiei se face numai în locuri special amenajate.
Avertismentele pompierilor se îndreaptă şi către fermieri, care nu trebuie să folosească utilaje defecte, mai ales în apropierea depozitelor de furaje sau în culturile de păioase, pentru prevenirea incendiilor.
Adrian Lungu/ RRA
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.