Cum alegem cea mai bună ciocolată?
Ciocolata neagră fără aditivi artificiali este considerată cea mai sănătoasă.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 5 iulie 2024, 12:00 / actualizat: 5 iulie 2024, 14:02
Ciocolata neagră fără aditivi artificiali este considerată cea mai sănătoasă, potrivit experţilor britanici. Nutriţioniştii Kaitlin Colucci şi Charlotte Foster susţin că atunci când alegem ciocolată neagră, opţiunile cu conţinut ridicat de cacao, fără emulgatori şi alţi aditivi artificiali, sunt cele mai sănătoase.
Produsele cu aceste caracteristici sunt bogate în fier, zinc, magneziu şi antioxidanţi. Colucci explică faptul că, de obicei, un conţinut ridicat de cacao (peste 70%) indică o cantitate suficientă de flavanoli în produs. Acestea sunt substanţe vegetale amare din subgrupul flavonoidelor diverse din punct de vedere structural, care joacă un rol important în protejarea plantelor de dăunători şi în asigurarea imunităţii.
Numeroase studii au arătat că un consum crescut de flavanoli normalizează tensiunea arterială şi nivelul colesterolului din organism. Potrivit experţilor, conţinutul ridicat de cacao este, de asemenea, un indicator al faptului că ciocolata este bogată în fier, zinc, magneziu şi fibre.
Zincul este esenţial pentru activitatea a peste 300 de enzime implicate în metabolism, digestie şi funcţiile sistemului nervos. Magneziul şi fierul sunt benefice pentru sistemul cardiovascular, iar fibrele stimulează tractul gastro-intestinal.
Charlotte Foster susţine că este la fel de important să urmăriţi cantitatea de aditivi artificiali din ciocolată, cum ar fi emulgatorii, deoarece aceştia pot reduce proprietăţile benefice ale produsului. Unele studii pe animale au descoperit că emulgatorii pot provoca inflamaţii în organism, afectând echilibrul microbilor intestinali. (www.dariknews.bg)
RADOR RADIO ROMÂNIA
Foto: Lisa Fotios/Pexels
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.