Pepenele galben versus pepenele roșu – care este mai folositor?
Ambele fructe influențează pozitiv asupra inimii și tensiunii arteriale.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 15 iulie 2024, 12:00 / actualizat: 15 iulie 2024, 14:01
Pepenele galben sau pepenele roșu nu sunt doar niște fructe gustoase ale sezonului de vară, ele sunt și folositoare. Ele conțin multe substanțe nutritive și vitamine, a arătat medicul Pavel Isanbaev, specialist în pierderea în greutate.
După cum a arătat acesta, concentrația de proteine din pepenele galben este de aproape două ori mai mare decât în pepenele roșu. Cu toate acestea, acesta are mai multe fibre solubile, care contribuie la îmbunătățirea activității tractului gastrointestinal, vitaminele A, B1 și B5.
Pepenele roșu conține zinc și fosfor, totodată este sărac în sodiu, ceea ce este mai bine pentru bărbați și pentru persoanele cu hipertensiune.
În același timp, pepenele galben are o concentrație mare de vitamine C, B6 și K, iar în general, compoziția minerală a pepenelui galben este mai bogată – conține fier, calciu, potasiu și cupru. De aceea se consideră că pepenele galben este mai folositor în cazul scăderii densității osoase și a deficienței de fier, a menționat expertul.
După cum a arătat acesta, ambele fructe, de asemenea, influențează pozitiv activitatea inimii și reglează tensiunea arterială datorită conținutului de potasiu, fibre și licopen antioxidant. (www.rosbalt.ru)
RADOR RADIO ROMÂNIA
Foto: Valeria Boltneva/Pexels
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.