Ce mâncăm în perioadele caniculare
Recomandări privind alimentaţia, pe perioada caniculei.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 16 iulie 2024, 12:00 / actualizat: 16 iulie 2024, 13:24
Canicula a pus stăpânire pe întreaga ţară – până miercuri, 17 iulie, cel puţin, avem un cod roşu de temperaturi extreme în aproape toate regiunile. Maximele vor trece de 42 de grade, de aceea medicii ne recomandă să evităm expunerea prelungită la soare şi să ne hidratăm.
O atenţie sporită ar trebui să acordăm şi alimentaţiei, spune medicul Gabriel Pănculescu:
Anumite fructe și anumite legume sunt hidratante, de exemplu: pepenii, căpşunile, portocalele sau citricele ne pot ajuta și ele să ne menținem hidratați.
De asemenea, legumele, dacă alegem spanac, dacă alegem salată combinate cu câteva semințe, combinate poate cu mentă, combinate cu lămâie, /…/ ne pot ajuta să ne simțim mai bine.
De evitat sunt alimentele grase, picante ori foarte fierbinţi, dar şi berea rece ori alte băuturi alcoolice, pentru că acestea ne pot deshidrata.
RADOR RADIO ROMÂNIA
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.