Marea savoare din produsele micilor producători
Un concept venit din Statele Unite a fost bine primit și în România, mai exact la Cluj-Napoca.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 5 august 2024, 15:08
Food hub – un loc în care se adună alimente de la mici producători și în cumpărătorii pot veni să cumpere. În general, în România funcționează fie în regim de magazin, unde cumpărătorul are acces la sute de produse ale micilor fermieri, fie online.
Fundația clujeană Civitas e inițiatorul programului, dar conceptul vine, după cum sugerează și numele, din Statele Unite ale Americii, unde echipa Civitas a fost în vizită de studiu în 2014. Odată întorși acasă, au propus Fundației Româno-Americane replicarea acestui model, astfel că, de 7 ani, asemenea hub-uri funcționează în Cluj, Harghita, Bucovina și Iași.
Directorul Civitas, Marton Balogh, ne-a spus ce probleme ale micilor producători și ce posibile soluții au fost discutate la conferința dedicată acestora, care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute la Rîmetea:
Anca Brășfălean
Foto: Facebook Nod Verde
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.