Strugurii – gustoși și bogați în vitamine și antioxidanți
Strugurii sunt unele dintre cele mai populare şi delicioase fructe care se consumă în întreaga lume.
Articol editat de cristina.rusu, 21 august 2024, 12:00
Nu sunt doar gustoşi şi suculenţi, ci şi extrem de utili pentru sănătate.
Strugurii sunt bogaţi în vitamine, minerale şi antioxidanţi care au multe efecte pozitive asupra organismului. Iată câteva dintre proprietăţile benefice ale strugurilor:
1. Bogaţi în antioxidanţi – Strugurii conţin niveluri ridicate de antociani, resveratrol şi quercetină, care sunt antioxidanţi puternici. Acestea ajută la reducerea inflamaţiei din organism, la îmbunătăţirea funcţiei inimii şi la protejarea împotriva diferitelor boli.
2. Îmbunătăţesc sănătatea inimii – Strugurii au niveluri ridicate de potasiu, care ajută la menţinerea sănătăţii inimii și la reducerea riscului de boli cardiovasculare. În plus, strugurii conţin resveratrol, care poate reduce nivelul de colesterol rău din sânge.
3. Sprijină buna funcţionare a ficatului – Strugurii abundă în fibre alimentare, care îmbunătăţesc procesul digestiv şi buna funcţionare a ficatului. De asemenea, previn constipaţia şi alte probleme digestive.
4. Susţin sănătatea pielii – Strugurii conţin niveluri ridicate de vitamina C şi antioxidanţi care favorizează menţinerea pielii sănătoase şi tinere.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.