Ascultă Radio România Cluj Live

Paşi, premii şi fapte bune: a început înscrierea pentru Walking Month

Pregătiţi-vă pantofii rezistenţi la drum lung şi găsiţi câţiva prieteni care să vă menţină motivaţi, pentru că a început înscrierea la Walking Month.

Paşi, premii şi fapte bune: a început înscrierea pentru Walking Month

Articol editat de cristina.rusu, 24 august 2024, 00:00

Scopul este să faceţi cât mai mulţi paşi în decurs de o lună, fie individual, fie în echipă, din taxele de înscriere ale participanţilor fiind susţinută în fiecare an o cauză caritabilă.

 

Detaliile despre Walking Month 2024, le-am aflat de la Mihai Onaca:

 

Andrea Nagy: Pentru ce facem paşi, alergăm sau biciclim în acest an?

Mihai Onaca: Oferim 3000 de ore de terapie copiilor cu tulburare în spectru autist sau cu sindrom Down. E o cauză foarte dragă nouă, derulată de asociaţia Dog Assist şi putem să oferim, prin intermediul Walking Month, 6 luni de terapie copiilor neurodivergenţi, cu kinetoterapie şi terapie asistată de animale.

Andrea Nagy: Cum ajung cauzele acestea la voi?

Mihai Onaca: Încercăm să găsim cauze care sunt importante pentru comunitatea Walking Month: în fiecare an prospectăm puţin şi căutăm o cauză cu care cei care intră în concurs să rezoneze şi să vadă un beneficiu pentru comunitatea din care ei fac parte.

Andrea Nagy: Eu nu am mai participat în ultimii doi ani, aşa că sunt curioasă: există noutăţi?

Mihai Onaca: În primul rând cauza, care se schimbă de la an la an. Dar anul acesta vom avea şi premii puţin mai generoase, în fond e vorba de o lună întreagă de mers pe jos. La fel ca şi anul trecut, avem categoria Super Walkers, prin care încercăm să facem o împărţire între cei care sunt foarte ambiţioşi şi cei care fac paşi mai puţini.

Andrea Nagy: Asta e bine, pentru că te demoralizează să concurezi cu maratonişti, ştiind clar că nu te vei apropia de primele locuri.

Mihai Onaca: Avem în fiecare an în concurs maratonişti şi e foarte greu să ţii pasul cu ei, tocmai de aceea am creat aceste două categorii.

Andrea Nagy: Ai zis de premii generoase; dar nu poţi să spui cât de generoase?

Mihai Onaca: Încă nu. După ce trece perioada înscrierilor, care ţine până în 20 septembrie, vom avea diferite concursuri, în care-i vom premia pe cei mai plimbăreţi.

Andrea Nagy: Cum e procesul de înscriere?

Mihai Onaca: Aplicaţia Walking Month se poate descărca din App Store şi Google Play. Se creează un cont sau se activează contul vechi. Există apoi trei opţiuni de donaţie, Basic, Premium şi VIP, iar taxa de înscriere reprezintă o donaţie directă către Dog Assist. Se formează o echipă şi… atât! În 23 septembrie dăm startul concursului.

Andrea Nagy: Anul trecut câţi au fost înscrişi?

Mihai Onaca: Anul trecut a fost o ediţie record, am avut 3 mii de oameni înscrişi.

Andrea Nagy: Ştii vorba aceea, „put your money where your mouth is”: tu cum ai prestat la Walking Month?

Mihai Onaca: Nu pot să mă laud, am fost codaş cam la fiecare ediţie în care am fost implicat în organizare. Facem tot posibilul să meargă toate cât se poate de bine şi rămâne mai puţin timp pentru făcut paşi. Ce e foarte important de reţinut, numărul total de paşi nu afectează donaţia către ONG.

Andrea Nagy: Există două moduri de a alimenta aplicaţia cu numărul de paşi: o metodă automată, compatibilă cu anumite brăţări fitness şi introducere manuală. Introducerea aceasta manuală se face pe cuvânt de cercetaş sau se fac anumite verificări?

Mihai Onaca: La final de concurs avem un clasament, iar cei care sunt chiar în vârful clasamentului sunt supuşi la o verificare. Trebuie să vină să se întâlnească cu echipa noastră de programare şi acolo se face o minimă investigaţie, să vedem dacă într-adevăr paşii aceia sunt reali.

Andrea Nagy: E uşor să faci paşi mulţi în prima săptămână, dar în a treia e ceva mai greu. Ce sfaturi ai să ne menţinem motivaţi?

Mihai Onaca: În ediţia de anul trecut primeam poze de la oameni cu chitul lor pentru Walking Month: cu plasturi, cu sticle cu apă, şepci, toate device-urile posibile, podcasturi, muzică în căşti, prieteni care să-i motiveze. Unii sunt motivaţi de premii, alţii de un target personal, deci cred că ţine de fiecare cum reuşeşte să se motiveze. Orice înscriere contează; aşteptăm cât mai multă lume să intre în acest concurs, care e un prilej anual de a face fapte bune mergând pe jos.

 

Andrea Nagy

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebooktwitter și instagram.

„Primii pași în colectivitate. Un dialog deschis părinte-specialist”
De prin Cluj miercuri, 18 septembrie 2024, 10:30

„Primii pași în colectivitate. Un dialog deschis părinte-specialist”

Conferința „Primii pași în colectivitate. Un dialog deschis părinte-specialist” se va desfășura în 9 octombrie, la Cluj-Napoca....

„Primii pași în colectivitate. Un dialog deschis părinte-specialist”
Clujul se întoarce în timp în acest sfârșit de săptămână
De prin Cluj miercuri, 18 septembrie 2024, 10:21

Clujul se întoarce în timp în acest sfârșit de săptămână

Cea de-a 2-a ediție DISCOTECA ‘90 CLUJ va avea loc vineri, 20 septembrie, de la ora 19:00, la Sala Polivalentă BT Arena.   Nostalgia și...

Clujul se întoarce în timp în acest sfârșit de săptămână
Discoteca ’80-’90 începe în 3 zile
De prin Cluj marți, 17 septembrie 2024, 11:52

Discoteca ’80-’90 începe în 3 zile

Cea de-a 2-a ediție DISCOTECA ‘90 CLUJ va avea loc vineri, 20 septembrie de la ora 19:00, la Sala Polivalentă BTarena din Cluj-Napoca, unde...

Discoteca ’80-’90 începe în 3 zile
Se caută voluntari pentru copiii din centrele de plasament
De prin Cluj marți, 17 septembrie 2024, 10:51

Se caută voluntari pentru copiii din centrele de plasament

Aceștia au ocazia să ofere șansa la o viață normală copiilor din Cluj-Napoca, Turda, Gherla și Florești, a spus la postul nostru de radio,...

Se caută voluntari pentru copiii din centrele de plasament
De prin Cluj marți, 17 septembrie 2024, 00:00

Incluziv: Ce se întâmplă cu asociaţia ”O masă caldă”?

Recent însă proiectul a intrat într-un impas financiar, iar Raimonda Boian, coordonatoarea bucătăriei ”O masă caldă”, a cerut ajutor pe...

Incluziv: Ce se întâmplă cu asociaţia ”O masă caldă”?
De prin Cluj luni, 16 septembrie 2024, 17:09

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj se digitalizează

Se vor implementa niște aplicaţii care vor permite accesarea istoricului medical direct la patul pacientului, programarea online, telemedicină și...

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj se digitalizează
De prin Cluj luni, 16 septembrie 2024, 11:38

Zilele Recoltei la Cluj-Napoca

Zilele Recoltei se vor desfășura la Cluj –Napoca în perioada 20-22 septembrie.   Evenimentul derulat prin intermediul Asociației „Produs...

Zilele Recoltei la Cluj-Napoca
De prin Cluj luni, 16 septembrie 2024, 11:09

Walking Month – ultima săptămână de înscriere

E ultima săptămână în care clujenii se pot înscrie la a 10-a ediție a Walking Month, care susține o nouă cauză dedicată copiilor  cu...

Walking Month – ultima săptămână de înscriere