Recomandările nutriționistului pentru un mic dejun sănătos
Nutriționistul demontează mitul asociat cu creşterea riscului de boli cardiovasculare din cauza consumului de cereale.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 5 septembrie 2024, 12:00
Nutriționistul Mihail Ghinzburg ne oferă câteva recomandări pentru un mic dejun sănătos, precizând ce anume să mâncăm la micul dejun pentru a nu ne îmbolnăvi.
Dacă ne alimentăm corect la micul dejun, putem să ne întărim sistemul imunitar și să nu ne îmbolnăvim în mod frecvent – a afirmat nutriționistul Mihail Ghinzburg, după cum titrează NEWS.ru.
Nutriționistul a demontat mitul asociat cu creşterea riscului de boli cardiovasculare din cauza consumului de cereale.
Potrivit expertului în nutriţie, cerealele conțin proteine vegetale, carbohidrați complecși, fibre alimentare și multe minerale. Alături de mitul asociat cu pericolele consumului terciului de cereale dimineața, există un fapt bine demonstrat potrivit căruia elementele complexe din cereale ajută ca o persoană să se îmbolnăvească mult mai rar, a adăugat Ghinzburg.
Însă, a adăugat el, nu toate cerealele sunt la fel de sănătoase şi bune pentru a fi consumate la micul dejun. De exemplu, orezul are un efect mai nociv asupra metabolismului, comparativ cu ovăzul.
Cu cât terciul are mai multe fibre alimentare, cu atât este mai sănătos, deoarece se absoarbe mai lent, a remarcat nutriționistul. (www.rosbalt.ru)
RADOR RADIO ROMÂNIA
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.