Metoda corectă de depozitare a cartofilor
Cel mai bine este să depozitați cartofii în pivniță sau în subsol.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 7 septembrie 2024, 12:00
Cartofii sunt un aliment indispensabil şi preferat de multe persoane, fiind printre cele mai consumate legume la nivel mondial. Una dintre cele mai apreciate calităţi ale cartofilor este că îi putem păstra mai mult timp. Cum să-i depozităm corect?
Experţii recomandă să punem diferitele soiuri de cartofi în recipiente separate şi să îi protejăm de lumina soarelui, pentru a preveni înverzirea lor.
Temperatura optimă de depozitare este de 2 până la 4 grade. Temperaturile foarte scăzute pot face ca amidonul să se transforme în zahăr, în timp ce temperaturile prea ridicate pot provoca germinarea.
De asemenea, este important să se menţină un nivel de umiditate de 70-85% pentru a preveni apariţia mucegaiului.
Lumina prelungită a zilei şi iluminarea artificială trebuie evitate, deoarece aceasta poate duce la producerea de solanină toxică.
Pentru a păstra cantitatea maximă de vitamine şi minerale, experţii recomandă să gătim cartofii cu coajă. Astfel, leguma reţine mai multe fibre şi nutrienţi importanţi precum potasiu, magneziu, zinc şi fier. (www.dariknews.bg)
RADOR RADIO ROMÂNIA
Foto: Pixabay
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.