Cum se prepară corect infuzia de ceai
Există unele caracteristici ale acestui proces, care trebuie respectate cu stricteţe.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 8 septembrie 2024, 12:00
Experții ne oferă câteva sugestii utile despre cum să preparăm corect infuzia de ceai.
Specialiștii Rospotrebnadzor din Sankt Petersburg au explicat cum anume se prepară corect ceaiul pentru a-i păstra beneficiile și gustul delicat.
Experții ne îndeamnă ca, în primul rând, să se țină cont de temperatură la prepararea ceaiului. Deci, pentru prepararea ceaiului verde și cele albe apa potrivită pentru infuzare este de până la 90 de grade Celsius, iar pentru tipurile de ceai negru, pentru cele pe bază de plante, pentru ceaiul rooibos și pentru diferite amestecuri, temperatura apei ar trebui să atingă 95-100 de grade Celsius, reiese din recomandările experţilor.
Al doilea detaliu semnificativ este cantitatea de apă folosită: aceasta poate varia în funcție de tipul de ceai. Experţii ne recomandă ca aceste detalii să fie verificate la cumpărare, să se discute cu vânzătorii din magazinele de ceai. În plus, experții au dezvăluit cât timp durează prepararea acestei minunate băuturi.
Potrivit acestora, ceaiurile negre și roșii se lasă la infuzat timp de 3-5 minute, după ce se se toarnă apă. Pentru prepararea ceaiului verde se recomandă cel mult trei minute şi important este ca acesta să fie infuzat într-un recipient fără capac, dar cu strecurătoare. (www.rosbalt.ru)
RADOR RADIO ROMÂNIA
Foto: Pixabay
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.