De ce trebuie să consumăm dovleac toamna
Experții ne-au amintit care sunt proprietățile benefice ale dovleacului în sezonul de toamnă.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 15 septembrie 2024, 12:00
Specialiștii Rospotrebnadzor din Sankt Petersburg au explicat de ce trebuie să consumăm dovleac toamna și cum să îl folosim corect în alimentaţie pentru a avea cele mai mari beneficii pentru organism.
Potrivit experţilor în nutriţie, datorită conținutului de fibre, dovleacul ajută digestia, îmbunătățește motilitatea intestinală și elimină excesul de lichide din corp, ameliorând funcţiile organismului, evitând astfel edemul (Edemul reprezintă o acumulare excesivă de lichid în țesuturile organismului, acesta poate fi localizat sau generalizat și poate afecta orice parte a corpului nostru) și excesul de greutate.
Semințele de dovleac sunt bogate în zinc, care nu numai că ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor, dar ajută și la vindecarea rănilor și menține pielea sănătoasă.
Nutriţioniştii mai recomandă să adăugăm surse de grăsime atunci când gătim dovleacul pentru o mai bună absorbție a carotenoidelor.
Astfel, se recomandă consumul de dovleac cu unt sau cu unt de ghee, cu smântană, peşte gras sau ficat de cod.
Pentru beneficii maxime, experții ne recomandă să folosim semințele de dovleac crude și să le adăugăm în salate, să le stropim cu ulei de măsline, să le adăugăm în preparatele deja gătite sau pur și simplu să le mâncăm ca pe o gustare. (www.rosbalt.ru)
RADOR RADIO ROMÂNIA
Foto: Pexels
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.