Consumul a trei ceşti de cafea pe zi poate reduce riscul de boli de inimă
Persoanele care beau aproximativ trei ceşti de cafea pe zi au cel mai scăzut risc de boli cardiometabolice
Articol editat de cristina.rusu, 20 septembrie 2024, 12:00
Consumul a trei ceşti de cafea pe zi poate reduce riscul de boli de inimă, diabet şi accident vascular cerebral, potrivit unui studiu recent.
În cadrul cercetării efectuate cu participarea a peste 350.000 de adulţi cu vârsta cuprinsă între 37 şi 73 de ani, oamenii de ştiinţă chinezi au comparat persoanele care beau doar o ceaşcă de cafea pe zi cu cele care beau trei.
Utilizând datele din dosarele de sănătate ale pacienţilor, echipa a descoperit că persoanele care beau aproximativ trei căni de cafea pe zi aveau cel mai scăzut risc de boli cardiometabolice, cum ar fi diabetul, bolile de inimă şi accidentul vascular cerebral.
Deşi echipa de cercetători nu este sigură de ce cafeaua are un astfel de efect protector, experţii cred că poate reduce inflamaţia dăunătoare şi poate ajuta la scăderea colesterolului, care provoacă adesea boli metabolice pe termen lung.
Cu toate acestea, alte studii arată că un consum de patru sau mai multe ceşti de cafea pe zi poate creşte riscul de boli de inimă, din cauza ritmului cardiac ridicat şi tensiunii arteriale.
„Daily Mail” îl citează pe autorul principal al studiului şi profesor asociat al Shzhou University din China, potrivit căruia descoperirile evidenţiază faptul că promovarea consumului moderat de cafea sau cofeină ca obicei alimentar pentru oamenii sănătoşi poate avea beneficii ample pentru prevenirea decesului din cauze cardiometabolice.
RADOR RADIO ROMÂNIA
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.