Beneficiile semințelor de lotus
Seminţele de lotus au o serie de beneficii pentru sănătate.
Articol editat de cristina.rusu, 27 septembrie 2024, 12:00
Sunt apreciate pentru valoarea lor nutritivă şi sunt bogate în complexul de vitamine B, proteine şi fibre.
Seminţele provin de la o specie de nufăr numită Euryale ferox, care este cultivată în principal în India.
Datorită modificărilor în procesul de cultivare, din ce în ce mai mulţi cultivatori sunt interesaţi de această plantă naturală, bogată în nutrienţi şi săracă în calorii.
Seminţele sale abundă în antioxidanţi precum vitamina A, magneziu şi seleniu şi pot ajuta la scăderea zahărului din sânge, la controlul greutăţii şi la combaterea îmbătrânirii.
Seminţele de lotus se consumă coapte sau prăjite şi sunt crocante.
Pot fi aromate cu diverse condimente, la alegere.
Deşi sunt adesea consumate ca gustare, aceste seminţe sunt, de asemenea, folosite într-o varietate de feluri de mâncare, inclusiv budinca de lapte.
Aproximativ 90% din producţia mondială de seminţe de lotus este cultivată în statul Bihar, din nord-estul Indiei.
Muncitorii se scufundă adânc în apă şi curăţă fundul lacului pentru a colecta seminţele căzute din lotus.
După ce seminţele sunt colectate, se spală, se prăjesc şi apoi se sparg cu un instrument asemănător unui ciocan.
Medicii din medicina tradiţională chineză recomandă seminţele de lotus pentru a trata infecţiile tractului urinar şi diareea.
RADOR RADIO ROMÂNIA
Foto: Pixabay
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.