Fructele și legumele de toamnă care diminuează depresia
Una dintre modalităţile prin care se poate realiza acest lucru este încorporarea alimentelor de sezon în dietă.
Articol editat de cristina.rusu, 5 octombrie 2024, 12:00
Pe măsură ce se apropie toamna, multe persoane încep să caute modalităţi de a-şi îmbunătăţi starea de spirit şi sănătatea generală.
Alimentele de sezon, în special fructele şi legumele, sunt o sursă de vitamine şi minerale importante care joacă un rol în sănătatea noastră mintală.
Potrivit studiilor, persoanele care consumă mai multe fructe şi legume raportează niveluri mai mari de fericire şi niveluri mai scăzute de depresie.
Toamna oferă o varietate de produse precum mere, pere, dovleac şi broccoli, care nu sunt doar gustoase, ci şi sănătoase.
Alimentele bogate în vitamine B (cum ar fi cerealele integrale şi leguminoasele) şi magneziu (care se găseşte în nuci şi seminţe) pot ajuta la reglarea stării de spirit şi la reducerea anxietăţii.
RADOR RADIO ROMÂNIA
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.