Ce boli vindecă mierea?
Aliment și medicament - mierea
Articol editat de cristina.rusu, 12 octombrie 2024, 12:00
Mierea este un dar de la natură, iar proprietăţile sale benefice o fac un produs medicinal versatil.
Este foarte benefică pentru sănătate şi poate trata răcelile şi inflamaţiile. De asemenea, reduce nivelul de colesterol rău din sânge.
Nu este un secret pentru nimeni că ceaiul cald cu miere este un remediu excelent pentru răceli.
Mierea ameliorează durerile de gât şi reduce iritaţia provocată de tuse şi are, de asemenea, un efect antiinflamator uşor, susţin experţii.
Antioxidanţii conţinuţi în miere reduc riscul de infarct miocardic, menţin acuitatea vizuală şi ajută la menţinerea tinereţii.
Produsul ameliorează şi bolile gastrointestinale, reduce durerile abdominale, are efect antibacterian şi antifungic.
Mierea conţine şase tipuri de lactobacili şi patru tipuri de bifidobacterii, ceea ce o face un probiotic care întăreşte sistemul imunitar.
Consumul moderat de miere reduce greutatea corporală, precum şi nivelul zahărului din sânge şi al trigliceridelor.
În plus, mierea proaspătă are proprietatea de a bloca pofta de mâncare.
În ciuda tuturor proprietăţilor benefice ale mierii, aceasta nu trebuie consumată, în cazul unei alergii faţă de produs.
RADOR RADIO ROMÂNIA
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.