9-18 decembrie, următoarea emisiune de titluri de stat Fidelis
Potrivit directorului general al Direcției Generale de Trezorerie și Datorie Publică din Ministerul Finanțelor, Ștefan Nanu, apare o nouă emisiune a titlurilor de stat Fidelis.
Articol editat de cristina.rusu, 17 octombrie 2024, 13:48
O nouă emisiune de titluri de stat Fidelis va avea loc între 9 și 18 decembrie, potrivit directorului general al Direcției Generale de Trezorerie și Datorie Publică din Ministerul Finanțelor, Ștefan Nanu.
Următoarea emisiune va fi între 9 şi 18 decembrie. Ne-am gândit să fie între sărbători, deci după Sfântul Andrei şi Ziua Naţională a României, înainte de caltaboş, şorici, Crăciun ş.a.m.d. Lumea o să aibă şansa să mai subscrie o dată anul acesta, a menţionat Ştefan Nanu, la deschidere oficială pentru listarea unei noi emisiuni de titluri de stat Fidelis.
Potrivit acestuia, românii investesc din ce în ce mai mult pe termene medii.
Maturităţile de 5 ani au vândut foarte bine. (…) Dacă ne uităm la Tezaur şi Fidelis şi le cumulăm, ultimele ediţii, înseamnă 1,9 miliarde lei, plus 3,5 miliarde lei, însumează peste 5 miliarde de lei. E o sumă de Eurobond.
Este o sumă aproape echivalentă cu cea pe care o luăm în licitaţiile de pe piaţa interbancară, într-o lună.
Deci s-a ajuns la nişte sume foarte mari datorită faptului că lumea s-a obişnuit, e un instrument care dă roade.
Lumea vede roadele investiţiei – şi considerăm că lucrul ăsta se poate chiar îmbunătăţi.
Mai avem în vedere un canal de distribuţie pe celălalt program de titluri de stat, cu care ne adresăm şi mai mult diaspora, a adăugat directorul general al Direcţiei Generale de Trezorerie şi Datorie Publică.
Potrivit acestuia, în zonă, România se află mult în spatele altor ţări din perspectiva ponderii investitorilor de retail în total datorie.
Deşi am mărit frecvenţa şi am mers cu câte o emisiune la fiecare două luni, sumele vândute în fiecare ediţie au crescut, deci potenţialul este în continuare de a creşte sume, chiar dacă creştem frecvenţa.
În zonă, dacă ne uităm, România se află mult în spatele altor ţări din perspectiva ponderii investitorilor de retail în total datorie, ceea ce înseamnă că potenţialul este mare.
Dacă ne uităm la indicatorii bancari, indicatorii de lichiditate, economisirea a crescut, în contextul în care câştigul salarial a crescut, fiind potenţial de creştere în continuare, a mai spus Ştefan Nanu.
Radio România
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.