Provizii pentru hrana pacienților în sezonul de iarnă
„În fiecare toamnă ne străduim să pregătim provizii pentru iarnă, la fel cum preparăm și acasă. Acest fapt are multiple beneficii reflectate în sănătatea pacienților noștri, întrucât le asigurăm inclusiv în sezonul rece nutrienții necesari pentru redobândirea sănătății.” Cristian Roman, manager Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.
Articol editat de cristina.rusu, 17 octombrie 2024, 14:08
Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu conservă o tonă de legume pentru hrana pacienților în sezonul de iarnă.
Castraveții murați, gogonelele, ardeii și varza sunt câteva dintre legumele care se vor regăsi în meniul bolnavilor internați, care vor avea astfel parte de mâncăruri bogate în vitamine și nutrienți esențiali pentru recuperarea sănătății.
Bucătăresele din blocul alimentar al unității sanitare au pregătit deja peste 600 de kilograme de legume conservate – pastă de ardei capia și gogoșari și murături asortate. În perioada următoare vor fi puse la murat alte aproximativ 300 de kilograme de varză, a transmis spitalul într-un comunicat.
Pacienții internați la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu primesc zilnic 3 mese principale și 2 gustări.
Potrivit Chestionarelor de satisfacție a pacienților, realizate lunar de către Compartimentul Managementul Calității din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, calitatea hranei este apreciată de bolnavii internați ca fiind „foarte bună” și „bună”.
Ioana Bindea/ comunicat
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.