Fructele uscate trebuie spălate înainte de consum
Fructele uscate trebuie spălate înainte de consum, deoarece sunt tratate cu substanţe chimice pentru a prelungi perioada de valabilitate şi pentru a preveni alterarea lor.
Articol editat de cristina.rusu, 20 octombrie 2024, 12:00
De asemenea, trebuie îndepărtat stratul de praf şi murdărie care se poate aşeza pe acestea, susţin experţii.
O primă metodă este scufundarea fructelor uscate în apă caldă, în care trebuie lăsate timp de 40 de minute pentru a elimina aditivii chimici. Apoi, se clătesc bine sub jet de apă.
A doua metodă este adăugarea de apă clocotită peste fructele uscate. După ce acestea sunt acoperite cu apă fierbinte, trebuie clătite cu apă rece.
Această metodă permite îndepărtarea rapidă a murdăriei şi a substanţelor chimice.
Toate fructele uscate sunt de obicei tratate cu dioxid de sulf (E220) pentru a ucide germenii şi a le păstra culoarea.
Este un conservant sigur, dar este totuşi bine să fie spălate.
Fructele uscate de casă, care nu sunt prelucrate chimic, nu necesită astfel de proceduri.
RADOR RADIO ROMÂNIA
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.