Ascultă Doctorul! – Despre boala arterială periferică
Sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 17:00, “Ascultă doctorul!”
Articol editat de cristina.rusu, 26 octombrie 2024, 17:02 / actualizat: 28 octombrie 2024, 17:47
Invitatul lui Andrei Huțanu la Ascultă Doctorul este, în această săptămână, dr. Bogdan Săbiescu, medic specialist cardiolog cu competență în ecografie doppler arterială și cardiologie intervențională supraspecializat în tratamentul bolii arteriale periferice complexe a membrelor inferioare.
Boala arterială periferică reprezintă o problemă importantă de sănătate publică din cauza impactului social.
Incidența anuală a procedurilor de amputație majoră este de 120 până la 500 de cazuri la un milion de persoane.
Dintre pacienții amputați sub genunchi, 30% decedează în următorii doi ani, 15% suferă o amputație deasupra genunchiului și 15% suferă o amputație controlaterală.
Astăzi, datorită tehnicilor avansate, boala arterială periferică sau arteriopatia cronică obliterantă se poate vindeca spectaculos printr-o intervenţie minim invazivă, nechirugicală și cu riscuri sub 1%.
Vorbim despre angioplastie, o intervenție fără durere, fără cicatrice, cu anestezie locală și externare a doua zi.
Dr. Bogdan Mihai Săbiescu este medic specialist cardiolog, specializat în cardiologie intervențională, ecografie cardiacă avansată și ecografie Doppler vasculară arterială și venoasă.
În cei 15 ani de activitate a efectuat, până în prezent, peste 10. 000 mii de proceduri de coronarografie și arteriografie, precum și peste 5000 de angioplastii cu balon și stent coronariene și arteriale periferice.
A participat la workshop-uri și training-uri internaționale în domeniile cardiologie intervențională și medicină vasculară.
A susținut numeroase prezentări la congrese și conferințe de cardiologie și medicină vasculară. Face parte din Societatea Europeană de Cardiologie și este membru al Societății Române de Cardiologie.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.