Un aliment popular, nerecomandat pentru diabetici
Dovleacul s-a constatat că poate fi și dăunător pentru sănătatea diabeticilor, a avertizat nutriționista.
Articol editat de cristina.rusu, 27 octombrie 2024, 12:00
Nutriționistul ne avertizează că în general este cunoscut de toţi faptul că dovleacul este un aliment sănătos.
Mulţi nutriționiști susţin că el conține numeroase vitamine benefice, în special vitamina A, precum și o vitamină destul de rar întâlnită în alimente, vitamina T.
Ea a menționat că acest aliment nu trebuie consumat de diabetici sau de cei cu niveluri ridicate de zahăr din sânge.
Pulpa de dovleac are un indice glicemic ridicat – până la 75 de unităţi când dovleacul este gătit, a explicat specialistul.
Ea a confirmat că nu există restricții pentru restul bolnavilor, mai ales că substanțele benefice din dovleac susțin vederea, imunitatea și sănătatea pielii, ajută la îmbunătățirea digestiei și la scăderea nivelului de colesterol.
RADOR RADIO ROMÂNIA
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.