Ulei de floarea-soarelui sau de măsline?
Ulei de floarea-soarelui sau de măsline: Care este cel mai potrivit pentru sănătate?
Articol editat de cristina.rusu, 9 noiembrie 2024, 12:00
Atunci când alegem între uleiul de floarea-soarelui sau uleiul de măsline, ne întrebăm deseori care este cel mai bun pentru sănătate.
În realitate, ambele sunt surse excelente de grăsimi sănătoase şi antioxidanţi, dar au caracteristici şi beneficii diferite.
Uleiul de floarea-soarelui are mai puţine grăsimi saturate şi mai multe grăsimi mononesaturate, care sunt considerate sănătoase pentru inimă.
Este bogat în vitamina E, al cărei consum este asociat cu regenerarea celulară.
Pe de altă parte, uleiul de măsline este bogat în grăsimi sănătoase şi antioxidanţi legaţi de reducerea riscului de boli de inimă şi menţinerea pielii sănătoase, îmbunătăţeşte funcţia creierului şi starea de spirit.
Cercetările ştiinţifice arată că uleiul de măsline este singura sursă de grăsimi mononesaturate care reduc riscul de accident vascular cerebral şi boli de inimă.
Atunci când alegem între uleiul de floarea-soarelui şi uleiul de măsline, este important să ţinem cont de ceea ce vom prepara şi de preferinţele individuale, deoarece ambele tipuri de ulei pot fi incluse într-o dietă variată şi echilibrată.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.