Cum funcționează cafeneaua fără personal?
Cafeneaua este deschisă 24 de ore pe zi, patru zile pe săptămână.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 15 noiembrie 2024, 18:00
La Helsinki (capitala Finlandei), s-a deschis o cafenea, care funcționează în întregime cu autoservire. Prăjiturile și alte produse de patiserie sunt depozitate în „frigidere inteligente”, care se deschid doar la plata cu cardul bancar.
Când clientul atinge cardul de senzor, o sumă mică este debitată din acesta, după care ușa se deschide. „Frigiderul inteligent” citește automat ce produse ia cumpărătorul de la raft – în acest scop, se aplică un cod fiecărui pachet. Restul este returnat în același mod, pe card.
De asemenea, în cafenea există camere de supraveghere. Cu ajutorul lor, proprietarii monitorizează curățenia și dacă există suficiente deserturi în frigidere. Dacă rafturile devin repede goale sau dacă podeaua este murdară, atunci un angajat este trimis la cafenea.
Cafeneaua este deschisă 24 de ore pe zi, patru zile pe săptămână. Acest concept a fost ales în mod forţat: proprietarii de cafenele nu aveau timp să stea în spatele tejghelei din cauza locului de muncă principal, iar veniturile nu le-au permis să angajeze personal.
Și în Danemarca s-a deschis un supermarket fără personal, conform Europulse. (https://euro-pulse.ru)
RADOR RADIO ROMÂNIA
Foto: Pixabay
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.
Ne găsești și pe facebook, twitter și instagram.